• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

TYB 45 yıldır ülkemizin kültürüne sanatına hizmet ediyor

TYB 45 yıldır ülkemizin kültürüne sanatına hizmet ediyor
Farklı kesimlerden 14 yazarın bir araya gelmesiyle 7 Ağustos 1978’de kurulan Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 45. Yılını kutluyor.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan yaptığı yazılı açıklamada, “Öncelikle, başta kurucu ve şeref başkanımız, bu kutlu davaya ilk günkü heyecanı ile hâlâ omuz veren değerli ağabeyimiz, D. Mehmet Doğan başta olmak üzere; geçmişte sorumluluk üstlenmiş tüm genel başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Kültürün, sanatın ve edebiyatın bir toplumun manevi cephesinin güçlendirilmesindeki rolünü bilerek çalışmalarını yürüttüklerin belirten Arıcan  açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Yüzyıllar boyunca milletimize kimlik ve aidiyet kazandıran kültürümüz, sanatımız, dilimiz, edebiyatımızla ilgili yaşatıcı faaliyetler yaparak, bu mirası bize bırakan geçmiş büyüklerimiz ve yaşayan değerlerimizi korumak, gündemde tutmak sorumluluğunu üstlendik. Bu anlayış ve niyetle; kadim medeniyet mirasımızın ihyası ve günümüz imkanlarıyla daha güçlü şekilde yeniden inşasına katkı sağlamak amacıyla, 45 yılın hiçbir yılını hiçbir ayını heba etmeden; kültürümüzü, sanatımızı, edebiyatımızı, değerlerimizi, düşünce hayatımızı zenginleştirmek için çaba gösterdik. Bütün çalışmalarımızda, faaliyetlerimizde sürekliliği gözettik. Sıradanlığa düşmeden ufuk açıcı, örnek teşkil eden faaliyetler yaptık. Türkiye’nin kültür ve sanat alanının tanziminde sağduyuyu, zevki selimi temsil ettik.”
Devamı: https://www.milligazete.com.tr/haber/11600066/tyb-45-yildir-ulkemizin-kulturune-sanatina-hizmet-ediyor
Bu haber toplam 191 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim