• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

TYB'de "Yazarlık Okulu" açıldı

TYB'de "Yazarlık Okulu" açıldı
TYB Genel Merkezi'nde düzenlenen seminerlerin açılışında konuşan, TYB Kurucu Onursal Başkanı Mehmet Doğan, insanlığın hayatının anlama ve anlatma fiili arasında cereyan ettiğini vurguladı.

kapak4TYB Genel Merkezi'nde düzenlenen seminerlerin açılışında konuşan, TYB Kurucu Onursal Başkanı Mehmet Doğan, insanlığın hayatının anlama ve anlatma fiili arasında cereyan ettiğini vurguladı.

İnsanlık tarihinde sözlü anlatımın yazma fiiliyle sürdüğünü ve böylece yazarlık sürecinin başladığını belirten Doğan, 'Yazmanın arkasındaki esrarın nasıl oluştuğu hep merak edilir. Elbette ki kabiliyeti asla inkar edemeyiz. Ancak Mehmet Akif gibi çok kabiliyetli yazarlar bize yazarlığın önemli kısmının, emeğin ürünü olduğunu ifade etmişlerdir' dedi.

Doğan, açılış dersini veren yazar Özdenören'in nesillerin yetişmesinde fikirleriyle önemli katkılar sağladığını belirtti.

Yazar Okulu'nda da 'yazmak isteyen kişileri' bir araya getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Doğan, ayrıca bugünün yazarlarının sahip olması gereken donanımları da katılımcılarla paylaşacaklarını söyledi.

-'Sizler artık ev sahiplerisiniz'-

TYB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Fidan da 18 dönemi başarıyla geride bıraktıklarına işaret ederek, 'Bizler bu seminerlere katılan arkadaşlarımıza 'sizler artık ev sahiplerisiniz, bizler misafiriz' diyoruz. Yazarlar Birliği Yazar Okulu, Türkiye'nin en özgür mektebidir' diye konuştu.

Verdiği ilk derste okuma ve yazmanın niteliklerini katılımcılarla paylaşan Özdenören, yazar olma yolunun öncelikle bunu bir ideal olarak görmekten geçtiğini dile getirdi.

Özdenören, 'Hepimiz her şey olmak isteyebiliriz ama bu istek bizde bir dert, bir sıkıntı haline gelmişse o zaman bu işin üstesinden gelmeyi bir vazife biliriz' ifadesini kullandı.

Kaynak: Yeni Şafak

http://yenisafak.com.tr/kitap-haber/tybde-yazarlik-okulu-acildi-17.11.2012-424391

Bu haber toplam 2330 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim