• İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C
  • Konya 26 °C
  • Sakarya 27 °C
  • Şanlıurfa 30 °C
  • Trabzon 28 °C
  • Gaziantep 30 °C
  • Bolu 20 °C
  • Bursa 26 °C

Yazar Okulu "D. Mehmet Doğan ile Yazı Atölyesi" başladı

Yazar Okulu "D. Mehmet Doğan ile Yazı Atölyesi" başladı
Türkiye Yazarlar Birliği’nin süreli ve önemli faaliyetlerinden biri olan Yazar Okulu “D. Mehmet Doğan ile Yazı Atölyesi” 22.02.2020 tarihinde 24. dönemin ilk dersi ile başladı.

Programın açılışında bir konuşma yapan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, sıradan bir okur-yazar olmanın dışında, bildikleri ve okuduklarıyla fikir üretebilen, bir mefkûresi, bir hedefi olan, düşünen ve yazan kişilerin eserlerinin yarına kaldığını söyledi.

Edebiyat tarihimizde birçok kitap yayımlandığını fakat bugünlere çok azının kaldığını ifade eden Arıcan, “  Bir de; yüzyıllar geçse de adı unutulmayan yazarların  unutulmayan eserleri vardır. O kitaplar, kütüphanelerimizde,  elimizi uzattığımızda hemen ulaşabileceğimiz yerlerde durur. Kalıcı kitap yazmak, eserler vermek için, güçlü bir dil, güçlü bir mantık, iyi bir okuma, kültürel zenginliğe sahip olmak ve iyi bir yazma gerekçesi olmalıdır. Yazarlık emek, sabır ve zaman gerektirir.”  diye konuştu.

“Her yazı bir tefekkürün hayalin, idealin ve insanın çabasını ortaya koymaktadır. İnsanı kalıcı kılan sadece düşüncesi, hayali ve ideali değil, bunları yazıya geçirebilmesidir” diye konuşan Başkan Arıcan  : “Platon, Aristoteles gibi filozoflar ne kadar mükemmel fikirler ortaya koymuşlarsa da bunlar yazıya geçmeseydi, bu fikirlerin hiçbir değeri olmayacaktı. Filozoflarında.” ifadelerini kullandı.

Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü “Günümüzün önemli edebiyatçısı; yazar, mütefekkir D. Mehmet Doğan’ın yıllar önce başlattığı, sayısız öğrenci yetiştirdiği “yazar okulu” seminerleri farklı sivil toplum kuruluşları ve ehil olmayan kişilerce her fırsatta taklit edildi hâlâ da taklit ediliyor. Bunların ne anlam ifade ettiği neye katkı ve fayda sağladığı ayrı bir bahsin konusu. Biz TYB olarak; temel yazarlık derslerinin yanında felsefe ile düşünmek, din ve düşünce, siyaset teorileri ve felsefesi, edebiyat ve iletişim, hukuk ve toplum, sanat ve tenkit gibi günümüz yazarının düşünce arka planı ile ilgili konuların yer aldığı yazarlık kurslarını vermeye devam edeceğiz.”

Arıcan’ın konuşmasından sonra, D. Mehmet Doğan “Yazı Atölyesi’nin ilk dersini verdi.

Gençlerin büyük ilgi gösterdiği derste konuşan Doğan, “Yazar olmanın temeli yazmaktan ziyade çok okumaktan geçiyor. Yazı yazarken sabırlı olmak lazım. İlerleyen zamanda yazma tekniklerini, olayların kurgulanışını, hayal edilen olayları ve kişileri doğru, anlaşılır, etkili ve sistematik bir şekilde kâğıda dökmenin yol ve yöntemlerini anlatacağız. Yapılması gerekenleri de yapmak lazım. Geçen senelerdeki gibi  atölyemize gelenlere ödev vereceğiz. Bu tarz uygulamalar yapmazsak zihnimizi ve elimizi alıştırmazsak başarılı olmamız mümkün değil." diye konuştu.

Kursun bitiminde katılımcılara belge verilecek.

img_0043.jpg
img_0020.jpg

img_0016-001.jpg

 

Bu haber toplam 2828 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim