• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Ufuk Coşkun: Batı batıyor

Ufuk Coşkun: Batı batıyor
Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Baerbock’a açık ve net konuştu. ‘Türkiye ile Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki arabuluculuk rolündeki tarafsızlığınızı kaybettiniz’ dedi.

AİHM kararlarının uygulanmasını ve Osman Kavala'nın serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Baerbock'a da; "Niye Kavala konusunu gündeme getiriyorsunuz. Çünkü Kavala'yı fonluyorsunuz" diyerek meseleyi kapattı.

Çavuşoğlu’nun yeri geldiğinde açık, anlaşılır ve net ifadelerle ülkemizin menfaatlerini savunmasını takdirle karşılıyorum.

Ancak Baerbock vazgeçmedi ve CHP, İYİ Parti ve HDP heyetleriyle ayrı ayrı birer görüşme gerçekleştirdi. Tahmin ettiğiniz üzere bu görüşmelere basına kapalı yapıldı.

Oysa Avrupa, ABD’nin kuklaları haline gelen basiretsiz ve beceriksiz yöneticileri yüzünden zor günler yaşıyor.

Bakınız Rusya, Avrupa'ya tedarik sağlamak için her türlü çabayı göstermişti. ABD'nin emperyal politikalarına itaat eden Avrupa hükümetleri ise kendi halklarına zarar vermeyi tercih etti.

Enerji krizi, yüksek faturalar ve buna bağlı olarak artan gıda fiyatları hiç kuşkusuz ABD ve NATO'nun Rusya'ya karşı savaş planlarının bir sonucudur.

Bu kış yaklaşık 500 milyon Avrupa Birliği vatandaşı, Rusya'nın gaz kıtlığı tam olarak etkisini gösterdiği için büyük bir zorlukla karşı karşıya kalacak.

Avrupa ülkelerinin bu intiharı, Amerika’nın Rusya üzerindeki emperyal politikalarına boyun eğmiş hükümetler tarafından gerçekleştirildi.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/bati-batiyor-4999/

Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim