• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Ufuk Coşkun: ​Mevcut dünya sistemine format atılıyor

Ufuk Coşkun: ​Mevcut dünya sistemine format atılıyor

İncil'in Tekvin bölümüne göre (El-Tabari'nin Peygamberler ve Krallar Tarihi kitabında da geçer) Nemrut Babil Kulesi'ni inşa etti. Öyle ki bu kulenin tepesi cennete ulaşacak bir kule idi. Bakar mısınız şu arzuya!

Ama Allah bu yaptıklarından dolayı onları cezalandırdı, inşaatı durdurdu ve insanları dünyanın dört bir yanına dağıttı. İlk başta hepsi aynı dili konuşuyordu ancak şimdi hepsi farklı diller konuşuyordu ki birbirlerini anlamasınlar.

Hikâye bu.

Bizim meselemiz ise bu hikaye üzerinden inşa edilmek istenen despotik düzeni deşifre etmektir.

Evet, ta o zamandan beri, merkez bankaları, finans şirketleri yeniden kuleler inşa etmeye başladılar. Bu yapılar tam olarak gökyüzüne ulaşmasa da hırsları ve bastıkları sahte paralarla kendilerini gökte sandılar.

Ancak bu kez bu binaları yerle bir edecek olan halkın gazabı olacaktır. Emin olun bu dediğim olacaktır. Halklar bir gün bu anıtların(!) bankerlerin kibirlerinin simgesi olduğunu idrak edecektir.

Malumunuz zenginlerin en tepedeki yüzde birinin inanılmaz serveti bu sahte parayla birikti ve dünyanın geri kalanı yoksullaştı. Bunun eninde sonunda hesabı sorulacaktır.

Takip ettiğim gerçek ekonomistler bu kulelerin 300 trilyon dolarlık küresel bir balonun oluşmasına neden olduğunu söylüyor. Öyle ki bu servet yakın bir zaman diliminde borca dönüşecek.

Anlayacağınız dünya, yaklaşan nükleer savaş tehdidinden kurtulacak olsa bile, finansal sistemin çöküşünden kurtulamayacak!

Asıl nükleer felaket burada yaşanacak. Yaklaşan bu büyük dönüşüm zorlu bir geçiş sürecinden sonra farklı bir formatta yoluna devam edecek.

Dünya mevcut krizden çıkacak ve bugün olduğundan çok farklı bir sistemi devreye sokarak yine sömürmeye devam edecek. Hiç öyle, “hiçbir şeyimiz olmayacak ama mutlu olacağız” diye heveslenmeyin!

Bugün 100’den fazla ülkenin merkez bankaları dijital para birimini test ediyor. Örneğin İsveç'te çoğu mağaza artık nakit kabul etmemeye başladı.

Böyle giderse insanlar, sonuçlarının farkına bile varmadan paralarının kontrolünü memnuniyetle hükümetlere devredecek.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/mevcut-dunya-sistemine-format-atiliyor-8422/

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim