• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Üstad’ın “iman ve aksiyon” idealinin esasları nelerdir?

Üstad’ın “iman ve aksiyon” idealinin esasları nelerdir?
"İman ve Aksiyon adlı eser de bu ideali içermektedir.

Gençlere dava şuuru aşılama, Müslümanlara kelime-i şehadetten sonra amel dairesinde yapmaları gerekenleri hatırlatma amacını güder ve hem İslâm dünyasından hem de Batı dünyasından aksiyonun yani fikrin eyleme dönüşmesinin örneklerini sunar." S.N. Elif Alsaran derledi.

GİRİŞ

Necip Fazıl Kısakürek, 1949 yılında Büyük Doğu Cemiyeti’nin kuruluşu sonrası yıllarca Anadolu şehirlerini gezmiş ve büyük idealinin temel taşlarını, ana gayesini ve nihai hedeflerini duyurmayı amaçlamıştır. Bu toplantıların konuları farklı olsa da özünde hep aynı manayı taşır: Son iki yüz yıldır yapılan devrim ve Batılılaşma adı altındaki inkılaplarla eritilen ruhumuzu tekrar canlandırmak. Böylece tüm insanlığın ihtiyacı olan ilaç, Türklerin ruh ve madde dünyasını yeniden kazanmasıyla bulunacak ve bu buluşa Batılılar bile hayranlıkla bakacaktır. Necip Fazıl’ın bu idealini kavramlaştırdığı kelime “ideolocya”dır.

İman ve Aksiyon adlı eser de bu ideali içermektedir. Gençlere dava şuuru aşılama, Müslümanlara kelime-i şehadetten sonra amel dairesinde yapmaları gerekenleri hatırlatma amacını güder ve hem İslâm dünyasından hem de Batı dünyasından aksiyonun yani fikrin eyleme dönüşmesinin örneklerini sunar.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/ustadin-iman-ve-aksiyon-idealinin-esaslari-nelerdir-h44678.html

Bu haber toplam 256 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim