• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Vedat Bilgin: Devleti yeniden düşünmek

Vedat Bilgin: Devleti yeniden düşünmek
Türkiye’nin küresel salgınla mücadeledeki dirayetli tutumu, her şeyden önce devletin etkin bir mücadele yürütmesini sağlamaktadır.

Burada sistem değişiminin rolünü başkanlık sistemine geçişin devlet kurumlarını bütüncül bir biçimde olaya nasıl teksif ettiğini bütünimkanları stratejik bir biçimde uygulamaya soktuğunu görmek gerekir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde sürdürülen bilinçli mücadelede, toplumun güven duygusu çok önemlidir; bu güvenin demokratikleşme reformlarıyla inşa edilen, devletle toplum arasında kurulan sağlam bağlar üzerinden tesis edildiğini unutmamak lazımdır.Vurgulanması gereken diğer önemli husus, Türk devlet geleneğinin, bütün tahribatlara rağmen, millettin tarihsel hafızasında yaşıyor olması ve devletin halkıyla buluşması ile birlikte, bu bilincin yeniden açığa çıkıp, politikaya dönüşerek halkına hizmet edecek bir kurum olduğunu göstermiş olmasıdır.

TOPLUMA SALDIRI

Çok değil bundan yirmi yıl kadar önce gündemehâkim olan, neo-liberal söylemi hatırlayınız. Buna göre artık devlet iyice küçültülerek her şey ‘sivil topluma’ bırakılmalıydı; hatta bazıları işi iyice abartıp ‘devlete ihtiyaç kalmadığını’ söylemekteydiler. Bunların ‘sivil toplum’ dediklerinin, doğrudan doğruya dünyakapitalizminin dev şirketleri, küresel soygun düzeninin finansal kuruluşları, Soros gibi ‘para sihirbazlarının’ organizasyonları ya da çeşitli istihbarat kuruluşlarının ‘düşünce kuruluşu’ diye taktim ettikleri örgütler olduğunu ayrıca söylemek gerekmez. Yani, bunların sivil dedikleri sivil olmadıkları gibi demokrasi düşmanı örgütler; doğrudan sivil halkı kontrol altına alacak dev tröstlerin küresel hegemonyasını sürdüren aparatlardır.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/devleti-yeniden-dusunmek/haber-1061691

Bu haber toplam 176 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim