• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Vücut Nasıl Çalışır veya İçimizdeki Evrene Yolculuk

Vücut Nasıl Çalışır veya İçimizdeki Evrene Yolculuk
İnsanın keşfetme arzusu ve hayatı anlamlandırma çabası onu çevresini, evreni ve en nihayetinde vücudunu incelemeye itmiş olabilir. Belki de sıralama tam tersi işlemiştir. Kimse bilmiyor.

Neyse, girişi çok uzatmadan kitaba giriş yapalım: İnsan Vücudu Nasıl Çalışır!

* * *

İçindekiler

Kitap 10 bölümden oluşmaktadır ve bu bölümler aşağıdaki başlıkları içermektedir. Mikroskop altında, bir arada tutma, hareket halinde, duyarlı tipler, konunun özü, giriş ve çıkış, zinde ve sağlıklı, kimyasal denge, yaşam döngüsü, zihin önemlidir.

Mikroskop Altında

Genel görüşe göre insan vücudunda 78 farklı organ bulunmaktadır. Bu konuda farklı görüşler de bulunmaktadır. Bu organlar kendi içinde sistem denilen bütüncül ve yine de kendi içinde ve diğer sistemlerle uyumlu ve bağımlı çalışan gruplardan oluşmaktadır. Akciğer ve soluk borusu Solunum Sistemini oluşturur. Kaslar ve sinirler vücut pozisyonunda dengeyi sağlayacak şekilde anında düzeltmeler yapmak için kaslara sinir uyarıları gönderir. Sinir sistemi kas sistemiyle etkileşir; kas sistemi de iskelet sisteminin kemiklerini etkiler. Karaciğer iç organların en büyüğüdür ama en büyük vücut organı deridir. Kabaca 2,7 kilogramdır. İnsan vücudunda 200 civarında farklı tipte hücre vardır.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/vucut-nasil-calisir-veya-icimizdeki-evrene-yolculuk-k4503.html

Bu haber toplam 211 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim