• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Yapılacak Çok Şey Var

Yapılacak Çok Şey Var
Kütahya Kültür Derneği tarafından “Sivil toplum kuruluşları iş birliği güçlendirme yöntemleri konulu program düzenlendi.

Programda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Kütahya’nın çok zengin bir şehir olduğunu belirterek “Maddi ve manevi kültürü tanıtmaya yönelik Kütahya için yapılabilecek çok şey var” dedi

Kütahya Kültür derneği tarafından düzenlenen programa Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve  Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül konuşmacı olarak katılırken, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kütahya Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Muslu, Sivil toplum kuruluşlarının toplumun sesi nefesi olduğunu belirtti. Kültürümüzde sivil toplumun gönüllülük esasına dayalı olduğunu belirten Muslu, Sivil toplumların kaderinde toplumların geleceklerinde ne denli hayati önem arz ettiğine dikkat çekti. Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ise Kütahya’nın şehir kültürü olan köklü bir il olduğunu belirterek “Mesleklerimizden ve sosyal rollerimizden sıyrılarak topluma faydalı olduğumuz her iş aslında bir sivil toplum işi. Modern güçlü ve daha katılımcı demokrasilerin işlediği devletlerin ortak özellikleri güçlü sivil toplumlarının olması. STK-devlet-özel sektör işbirliği. Hepsi kendi mecrasında kazanımları sağlamak ile yükümlü. Biz bir vakıf geleceği olan milletiz. Genlerimizde yardımlaşma var. Sivil toplum faaliyet dediğimiz şey aslında bir hayırlı iş. Anadolu vakıf hizmetleriyle ilmek ilmek dokunmuştur bizim vakıf geleneğimiz en güzel sivil toplum örneklerimizdir. Anadolu’da kadın örgütleri de çok yaygındır. Yaban hayatının korunması için dünyada örnekleri olmayan vakıflar var. Bundan sonra işin içine çocukları da katmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Arıcan ayrıca ‘Modern devletler güçlü STK’lar ile yönetilir ama güçlü STK’lar yaptığı faaliyetleri kurumlara raporlarla iletir. Yazıyla resmî bir şekilde faaliyet raporları oluşturur. Bunu yapmalıyız” ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ise peygamber efendimiz döneminde STK’lara verilen önemi anlattı. Türkiye’nin gayrisafi milli hasılasına göre STK’lar ile dünyada insanlara en fazla yardım eden ülke konumunda olduğunu söyleyen Gül “ Bu da bizim için gurur verici bir şey. Bunun için Allaha ne kadar şükretsek az” dedi. Bazı şehirlerin kendini sevdirmesine gerek olmadan sevildiğini ve Kütahya’nın da bunlardan biri olduğunu söyleyen Gül şöyle devam etti; “Buraya karşı kalbimizde de bir muhabbet var.  Kütahya tabiatıyla, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle, şifa imkanlarıyla, tarihiyle çok zengin değerleri olan bir şehir. Maddi ve manevi kültürü tanıtmaya yönelik. Bunların tanıtılması için derneğe büyük bir sorumluluk düşüyor. Şehirde izleri devam eden büyüklerimiz yaşatma ve onların dünyasını gençlere aktırmak büyük bir görev . Kütahya için yapılabilecek çok şey var.”

https://gazeteyenikutahya.com/?p=4398

Bu haber toplam 256 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim