• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Yarım Asırlık Yürüyüşün Adı; Millî Gazete

Yarım Asırlık Yürüyüşün Adı; Millî Gazete
“Hak Geldi Batıl Zail Oldu”

İlk besmelesini çektiği 12 Ocak 1973 tarihinden bu yana “hak” namına kalem oynatan, ülkenin geçtiği badirelerden en çok etkilenen, ülkedeki birçok kaleme okul vazifesi gören Milli Gazete, yarım asırdır kınayıcıların kınamasından korkmadan yoluna devam etmektedir.

Milli Gazete’nin ‘bir olmak bize iyi gelecek’ sloganıyla okurlarına sunduğu aylık kadın ve aile dergisi Maaile, Ocak 2022 sayısında Milli Gazeteyi kapağına taşıdı. Dergi, “Asırlık Çınar: Milli Gazete 50 yaşında” kapak anonsuyla çıktı.

Maaile, yeni sayısında ülke yakın tarihinin son elli yılına tanıklık etmiş, yayıncılıkta şiar olarak “Hak geldi batıl zail oldu” ayetini benimsemiş Milli Gazeteye yer verdi.

İlk besmelesini çektiğinden beri “hak” namına kalem oynatan, ülkenin geçtiği badirelerden en çok etkilenen, ülkedeki birçok kaleme okul vazifesi gören Milli Gazete, yarım asırdır kınayıcıların kınamasından korkmadan yoluna devam etmektedir.

Her türlü baskıya maruz kalmasına rağmen, tüm dönemlerin baskıcı unsurlarının yıldırmalarına boyun eğmeden sadece hak ölçüsüne göre davranan ve milletin hayrı olan işlerle haber sütunlarını dolduran Milli Gazete, elli yaşında da yola ilk çıktığı değerleri savunmanın, aynı inancı taşımanın, umudu yükseltmenin haklı gururunu yaşamakta.

Maaile bir kayıt düşmek adına bu sayısında ‘Yarım Asırlık Gazetenin Yarım Asırlık Şahidi” olarak Milli Gazete’nin köşe yazarı Abdülkadir Özkan ile röportaj gerçekleştirdi. Milli Görüş ve Milli Gazete ile tanışma serüvenini, “Milli Gazetede yeni bir aile kazandım.” diyerek anlatan Özkan, Milli Gazetenin, “fikrin ve inancın yayın organıdır” ifadelerine röportajında yer veriyor. Erbakan Hocamız ve Milli Gazete ile ilgili ilk muhataptan bilgilerin elde edildiği röportajın samimiyeti okuyanların büyük ilgisini çekmekte.

Günümüzde ailenin en çok maruz kaldığı siber saldırılara karşı müspet yayın yapan yayınların önemine dair dosyanın da yer aldığı sayıda, “Siyonizm’in zehirli oklarına karşı her sabah bir Milli Gazete” diyen dergi, konunun önemine dikkat çekiyor.

“Yarım Asırlık Yürüyüşün Adı; Milli Gazete” balığıyla editör yazısında Milli Gazete’nin ülke yayın hayatında ve dünya Müslümanlarının kendisini ifadesinde önemli bir boşluğu doldurduğunu vurguluyor.

Milli Gazetenin bir kitle iletişim aracı olmanın ötesinde ülke ve ümmet gündeminin son elli yılına damga vurduğunu belirten dergide, artık koca çınarın yeni dallar verdiğini; Milli Çocuk, Maaile, Fikri dergileri ve Yeni Devir’le daha güçlü ve daha köklü bir şekilde yayın hayatına devam ettiği ifade ediliyor.

Her ay okuyucusuyla farklı dosya ve konularla buluşan Maaile dergisinde şu ifadeler de dikkat çekiyor: “Bir olmak bize iyi gelecek” diyoruz, bütün yayın organlarımızla yürüyüşümüze devam ediyoruz.”

MAAİLE OCAK 2022 SAYISINDA YER ALAN DOSYALAR

* Editör Yazısı… Elif Örs

* Üç Aylar; İç Dünyamıza Bir Yolculuk: Şenay Şeker...

* Bir Ekmek, Bir Milli Gazete: Elif Örs

* Yarım Asırlık Gazetenı̇n Yarım Asırlık Şahı̇di; Abdulkadir Özkan’la Röportaj:  Selime Sümeyye Abatay

* Yarım Asırlık Koca Çınar: Nazmiye Gülbaş

* Milli Görüş’ün Sesi Milli Gazete Avrupa’da: Safiye Gül

* Ben Milli Gazete Okurum, Hayatı Okurum: Neslihan Kurtoğlu

* Siber Saldırıların Hedefindeki Aile: Habibe Alpay Aydın

* Sahte Cennet Metaverse: Kader Siviloğlu Gezer

* Melek De Sensin, Şeytan Da: Dilek Pulat Dumangöz

* Pakistanlı Müslüman Kadının Sesi Dr. Samia Raheel Gazi: Rümeysa Kocaman Akgün

* Sudan’ın Umut Kaynağı- D-8: Nesrin Şenyüz Sayın

* Hı̇zmetı̇n Ufuk Çizgı̇sı̇ Denge: Sedanur Eşitti

* Zamanın İçinden Yansıyanlar: Nazmiye Gülbaş

* Mümı̇nlere Hatırlatma Notları: Fatmanur Torun

whatsapp-image-2022-01-14-at-16.38.33-(2).jpeg1-007.jpegwhatsapp-image-2022-01-14-at-16.38.33-(3).jpegwhatsapp-image-2022-01-14-at-16.38.34-(1).jpeg

Bu haber toplam 387 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim