• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Yazar Okulu Açılış Dersi Adalet Bakanı Ergin'den

Yazar Okulu Açılış Dersi Adalet Bakanı Ergin'den
‘YAZAR OKULU’NUN AÇILIŞ DERSİ ADALET BAKANI ERGİN’DEN: “DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİ VE YARGI REFORMU” TYB nin marka faaliyetlerinden olan Yazar Okulu’nun 17. döneminin açılış dersi Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından verilecek.

sadullah-ergin‘YAZAR OKULU’NUN AÇILIŞ DERSİ

ADALET BAKANI ERGİN’DEN:

“DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİ VE YARGI REFORMU”

TYB nin marka faaliyetlerinden olan Yazar Okulu’nun 17. döneminin açılış dersi Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından verilecek.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada “2000 yılında düzenli olarak başlattığımız Yazar Okulu, on yılı geride bıraktı.

Yazar Okulu 2000 yılından bu yana ikişer dönem halinde uygulanmaktadır.

Yazar Okulu, “Günümüz yazarının yazma donanımı ne olabilir, ne olmalıdır?” sorusunu cevaplayacak bir yapı ve muhteva üzerine oturuyor.

Günümüzün genç yazarı, hangi alanda olursa olsun, düşünce açılımı sağlayacak mantık, felsefe, semantik yanında, siyasi sistem bilgisi, iletişim ve edebiyat gibi konularla hep durdurulmaya, duraksatılmaya çalışıldığı izlenimi uyanan din düşüncesi konusunda bilgilenmek zorunda.

Okuma birikimi olup, yazmak için kalem tutmak isteyen yeni kabiliyetlere ufuk açmak ihtiyacı Yazar Okulu’nu sürekli hale getirdi.”

TYB’nin yazılı açıklamasında 17. dönemle ilgili şu tamamlayıcı bilgilere yer verildi.

“23 Ekim 2010 Cumartesi günü saat 13.00 de Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin tarafından “Demokratikleşme Süreci ve Yargı Reformu”konulu dersle 17. dönem başlayacak.

Yeni dönemde ders konuları ve hocaları:

“Sanat ve Tenkit; Nihat Boydaş, Prof. Dr., Din ve Düşünce; Şerafettin Gölcük, Prof. Dr, Felsefe ile Düşünme;Hakan Poyraz, prof. Dr., Edebiyat ve İletişim, Sadık Yalsızuçanlar, Yazarlığa Giriş, Şaban Özüdoğru, Toplum ve İdeoloji, Dr. Ertan Yılmaz

Sınırlı sayıda kontenjanı bulunan Yazar Okulu kayıtları devam etmektedir.

Tamamlayıcı bilgiler www.tyb.org.tr’den veya 0 312 417 34 72’den alınabilir.

Bu haber toplam 2305 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim