• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Yazar Okulu’nun 17. Dönemi D. Mehmed Doğan’ın Kapanış Dersiyle Tamamlandı

Yazar Okulu’nun 17. Dönemi D. Mehmed Doğan’ın Kapanış Dersiyle Tamamlandı
Yazar Okulu’nun 17. Dönemi D. Mehmed Doğan’ın “21. Yüzyılda Yazarlık Mesleği ” başlıklı kapanış dersi ile tamamlandı. Türkiye Yazarlar Birliği’nin 11. Yılına giren faaliyeti Yazar Okulu’nun 17.

Türkiye’de gazetecilik mesleğinin yazarlığın gelişimi açısından çok önemli bir yerde durduğunu söyleyen Doğan edebiyat dünyamızda mihenk taşı haline gelmiş Şinasi, Namık Kemal, Necip Fazıl, Peyami Safa, Falih Rıfkı, Tarık Buğra gibi kişilerin aynı zamanda gazetecilikleriyle de ünlü olduklarına işaret etti. Günümüzde ise yazarlığın önemini giderek arttırdığını söyleyen Doğan özellikle ticari sahalarda iyi metin yazarlarına ihtiyaç duyulduğunu, reklam ve benzeri sermaye ile yakın ilişkili sektörlerde yazarak hayatını kazanma olanağının arttığını ifade etti.

D. Mehmed Doğan dersinde yazarın sorumluluklarından da bahsetti. Yazarın ailesine, çevresine, içinde yaşadığı topluma karşı sorumlu olduğunu ifade eden Doğan bütün bu sorumlulukların bihakkın yerine getirilmesinin yegâne koşulunun yazarın Allah’a karşı sorumluluğunun bilincinde olması olduğunu söyledi.

Dersin son bölümünde ise yazarlık mesleğinin bundan sonraki serüveni üzerinde duruldu. D. Mehmed Doğan internet ile birlikte yayıncılık alanında yeni bir döneme girildiğini; internet sitelerinin ardından gelen e-kitapların e-yazarlık ile sonuçlanacağını tahmin ettiğini ve bunun birtakım emarelerinin bugünden görüldüğünü söyledi. Sanal bir yazılı kültürün ortaya çıktığı süreçte etkileşimin ön plana çıktığını, örneğin herkesin e-postalarına periyodik olarak cevap vermek mecburiyetinde kaldığını bunun da insanları daha fazla yazmaya ittiğini belirten Doğan ilerleyen dönemde yazarlığa daha fazla ihtiyaç duyulacağını söyleyerek dersi tamamladı.

D. Mehmed Doğan’ın dersi tamamlamasının ardından Yazar Okulu 17. Dönem Katılım Beratı takdim merasimine geçildi. Merasimde ilk olarak Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz konuştu. Yavuz, Yazar Okulu’nun yeni dönem mezunlarına bir yandan güle güle derken diğer taraftan hoş geldiniz dediklerine dikkat çekerek Türkiye Yazarlar Birliği’nin daima yanlarında olacağını ifade etti. Yazarlık mesleğinde en önemli meselenin sabır olduğuna işaret eden Yavuz bu çerçevede ellerinden gelen bütün desteği hem evvelki dönem katılımcılarına hem de yeni dönem katılımcılarına vereceklerini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

İbrahim Ulvi Yavuz’un konuşmasının ardından Yazar Okulu 17. Dönem derslerini yürüten hocaları temsilen Dr. Ertan Yılmaz bir konuşma yaptı. Kendisinin katıldığı bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemin de dolu dolu geçtiğini ve kendisinin de çok fazla şey öğrendiğini ifade eden Yılmaz bundan sonraki hayatlarında katılımcılara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yazar Okulu 17. Dönem mezunlarını temsilen Hanife Sevde Köse'nin konuşmasının ardından katılımcılara katılım beratları TYB Şeref Başkanı D. Mehmed Doğan, TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, TYB Vakfı Mütevelli Heyet üyesi Muhsin Mete, TYB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Fidan, TYB Genel Başkan Yardımcısı M. Akif Işık, TYB Genel Mali Sekreteri Ahmet Şenol, TYB Genel Sekreteri Osman Özbahçe, TYB Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Yorgancılar, TYB Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yıldırım, TYB Yönetim Kurulu üyesi Erbay Kücet ve Dr. Ertan Yılmaz tarafından takdim edildi. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından nihayete erdi.

Yazar Okulunun 17. Dönemini başarıyla tamamlayıp katılım beratlarını alan öğrenciler:

Yücel Amil, Ş.Serap Şirin, Nesibe Demir, İrem Uslu, Meryem Sena Özgüven, Neriman Tulgar, Meral Sarıkaya, Abdullah Haylaz, Kerime Özbek Yıldız, Melike Nur Sağlam, Feyza Görgülü, Abdurrahim Yalçın, Ayşe Güzelgöz, Ali Fuad Gölbaşı, Hanife Sevde Köse, Özlem Aslıipek, Rüveyda Altıntaş, Yasemin Karakaş, Fehim Arğun, Hülya Mutlu, Ufuk Soyluoğlu, Sümeyra Temizhan, Zeynep Temizhan, Elif Can, Esra Su, Hilal Polat.

Bu haber toplam 5652 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim