• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Yitiksöz 6 (Ağustos-Eylül 2021) Üzerine Sanat, Edebiyat ve Düşünce Dergisi

Yitiksöz 6 (Ağustos-Eylül 2021) Üzerine Sanat, Edebiyat ve Düşünce Dergisi
“İlk defa babam ölüyordu. Eğer daha önce de ölmüş olsaydı, bilirdim belki ne yapmam gerektiğini. Şu titrek ellerimi nereye koyacağımı kestirebilirdim en azından.

Tanrım! Babalar hep böyle ilk defa mı ölür? Böyle kapıyı çarpıp gider gibi, pat diye ölüp de kızlarının uçurumda tutunduğu dalı çat diye kırarlar mı? Belki yavaş yavaş, birkaç kez ölen babalar da vardır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince yayımlanan iki aylık sanat-edebiyat-düşünce dergisi Yitiksöz. Altıncı sayısı gecikmeli elime ulaştı. Diğerleri gibi dolu dolu bir sayı. Sayın Duran Boz, “Yitiksöz Bir Yılını Tamamlarken” başlıklı editör yazısında şu hususun özellikle üzerinde duruyor: “ Yitiksöz bir sesi büyütmek, geçmişle bugün arasında bağ kurmak için çıktığı yolda ilerleyişini devam ettiriyor. Başlangıçta işaret edilen ufka doğru yatağını derinleştirmeye özen gösteriyor. Bu noktada yazıda, düşüncede ve şiirde belli yetkinliğe ulaşanlarla yola yeni çıkanları dergi sayfalarında bir araya getirerek nitelikli ürün önceliğini korumaya itina gösteriyor. Bu sayısı ile bir yılını tamamlayan Yitiksöz’e nice yıllar dileğiyle…”
 
Yitiksöz, hakiki edebiyat ve düşünce peşinde. İnsanı esir alan kara piyasa çağına sloganlarla değil derinlikli düşünce ve edebiyatla direnme eylemi içinde. Bütün kaygısı, hakikatin sesini edebiyat ve düşünce yoluyla çağın bunaltılmış-ezilmiş-görselle esaret altına alınmış insanına ulaştırmak. İnşallah bu yolda nice yıllar yürüme imkânı bulur.
 
Bu sayıda “Çiviler Çakmalı”, “Temyiz”, “Mektup”, “İyi Sarı Kırmızı Ayraç”, “Tere”, “İstanbul’da En Güzel Şey”, “Nuri Pakdil Güzellemesi: Klas Duruş”, “Sandık”, “Yağmur Çamur”, “Dürtü”, “Öpelim Yarını Yanaklarından”, “Yalnızlık Günleri”, “Her Yola”, “Çıkma Aşk” “Mecazlı Haller Bildirisi”, “Henüz Erken”, “Hudut Dışına Çağrı” ve “Kimi Bitkiler” şiirleri dergi sayfalarında kendine yer buluyor. Ömer Yalçınova dertli bir şair kimliğiyle “Yağmur Çamur” şiirinin 3. bölümüyle şiir okuruna şöyle sesleniyor:
 
Bu haber toplam 223 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim