• İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Yunus Emre Altuntaş: Dil çöktü!

Yunus Emre Altuntaş: Dil çöktü!
Şair Osman Özbahçe’nin son şiir kitabı geçtiğimiz aylarda yayımlandı. “Dil Çöktü” ismini taşıyan kitapta 2020-2023 arasında farklı dergilerde yayımlanan 10 şiir bir araya getirilmiş.

Uzun Yürekli Nehir”, “Düşmanlık”, “Kral”, “Türkiye Kitabı”, “Dogma”nın ardından gelen bu altıncı kitap özellikle “Türkiye Kitabı”ndan itibaren beliren farklı biçim denemelerinin devamı niteliğini taşıyor.

Özbahçe sadece şiir değil eleştiri alanında da özgün çalışmalarıyla biliniyor. Son iki yılda art arda yayımlanan “Zarifoğlu İns’teki Yabancı”, “Zarifoğlu Efsane ve Şiir”, “Okuma Süreçleri”, “Edebiyatsız Edebiyat”, “Çevrimdışı” isimli kitaplar Özbahçe’nin velut bir şair olduğuna işaret ediyor. Şiir kitaplarını da eklediğimizde neredeyse iki ayda bir esere tekabül eden bu verimin bir benzeri olduğunu sanmıyorum.

Daha önceleri yayımlanan “Sağlam Şiir”, “Modern Şiirimizin Kökleri”, “Kural Dışı”, “Analiz”, “İkinci Yeninin Doğuşu”, “Görevimiz Tehlike” gibi kitaplarıyla Türk şiirinin âdeta röntgenini çeken Özbahçe’nin belirli isimler ve temalar üzerinden çalışmalarını sürdüreceğini varsayabiliriz.

Şiirin içinden gelen bir isim olarak Özbahçe’nin eleştiri alanında ortaya koyduğu bu verimin niteliği gün geçtikçe daha iyi anlaşılacaktır. Çünkü şiire dair en çok da şairin yazması gerektiğine inananlardanım. Hele ki eleştirilerini, yazdığı şiirleriyle besliyorsa ortaya dört başı mamur bir iş çıkıyor demektir.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/dil-coktu

Bu haber toplam 276 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim