• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları’ndan “Orhan Okay Kitabı”

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları’ndan “Orhan Okay Kitabı”

Başta edebiyat olmak üzere bilimin her dalına emek veren ve edebiyat dünyasının abidevi şahsiyetlerinden Mehmet Kaplan ve Ahmet Hamdi Tanpınar’ın öğrenciliğini yapmış Prof. Dr. Orhan Okay’ın yaşamı ve edebi dünyasından bilinmeyenlerin kaleme alındığı “Bir Başka Hoca Orhan Okay Kitabı” Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıktı.

Akademisyen, kültür adamı, edebiyat tarihçisi Prof. Dr. M. Orhan Okay’ın hayatı vefatının 5’inci yılında Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları tarafından kitaplaştırıldı. “Bir Başka Hoca Orhan Okay Kitabı” adlı eserde, onu seven ve yakından tanıyan, yüz yüze ya da eserleri vasıtasıyla teşrik-i mesaide bulunmuş sanatçı ve akademisyenler Prof. Dr. Orhan Okay Hoca’yı anlattılar. Bilimin her dalında emek vermiş, öğrenci olmuş, öğrenciler yetiştirmiş, eserler vermiş hocalardan olan Prof. Dr. Orhan Okay, edebiyat tarihimizin iki abidevi şahsiyetinin, Mehmet Kaplan’ın ve Ahmet Hamdi Tanpınar’ın öğrenciliğini yapmış ve edebiyat dünyasında elli yılı aşan düşünme, öğretme, yazma serüveniyle ön plana çıkan bir isimdi.
 
Bu haber toplam 298 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim