• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

M. Ragıp Karcı'nın toplu şiirleri

M. Ragıp Karcı'nın toplu şiirleri
M. Ragıp Karcı, şiir ve şiir yazılarını geçmiş yıllarda Mavera, Kayıtlar, Edebiyat ve Dergah gibi dergilerde yayımlamıştır. Karcı en son verimlerini ise Hece dergisinde okuyucularıyla buluşturmuştur.

Şair Mehmet Ragıp Karcı’nın 1988 - 2006 yılları arasında yayımladığı şiirlerden oluşan “Tut Elimden Düşmeyelim” Hece yayınları tarafından basıldı. “Tut Elimden Düşmeyelim” Karcı’nın ilk kitabı “Yeni Bir Sevda Süleymânı”dan son kitabı “Yakarış Temrinleri”ne kadar yayımlanmış beş kitabının bir toplamı niteliğinde. 

1945 Siverek doğumlu Karcı, şairliğinin yanında yönetmen, Davut Sulari, İsmail Daimi, Terzi Fehmi gibi büyük bağlama üstadlarından eğitim almış bir saz ve saz yapım ustası ve Osmanlıca hocası olarak da bilinir. Karcı aynı zamanda bir Risale-i Nur talebesi, Alevi camiasında Alevi dedesi olarak da anılan bir isimdir. Şairlik Karcı’nın sadece bir yönünü temsil ediyor denebilir. Halk müziğine ilgisi Karcı’nın şiirlerine de yansımıştır. 

Devamı: http://www.gazetevahdet.com/m-ragip-karcinin-toplu-siirleri-76194h.htm

Bu haber toplam 1867 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim