• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Direniş Notları

Rüstem BUDAK

Konfor içinde yaşayan insanlar zaten duyarlılıklarını yitirmiş vaziyetteler. Zenginler ekonomik tehdid görmediği müddetçe ses çıkarmıyorlar.
İnsanlar- devletler uzakta gördükleri bu yangına- çürümeye sessiz kalarak destek olduklarını ve nihayetinde kendi evlerini- yurtlarını- ülkelerini de saracağını bilmiyorlar.

 

Önce Filistinliler Birleşmeli…

Filistin'i kurtaracak olan ancak ve ancak Filistinliler olabilir. Ulus-devlet- kabile- uşak- zalim- uydu- emperyalist- hegamonyacı devletlerden- liderlerden- halklardan hiçbir fayda gelmeyecek. Dünyadaki tüm Filistinliler olarak birleşiniz. Sürgünde olanlar, hicret edenler, diasporadakiler, farklı örgütlerde olanlar… Aksi halde bu çürümüş, yoz, bencil, zalim, ahmak, lanetli insanlar ve devletler sizleri değil kurtarmak, satmak, pazarlamak, ihmal etmek için her an hazır vaziyette beklemektedirler.

 

Dilsiz Şeytanlar...

Herkes Arap liderlerin tepki vermediğini soruyor. Esas soru şu şekilde olmalıydı: Müslüman Halklar neden tepki vermiyor? Çünkü öncelik halklardır. Yönetenlerin tavrından çok halkların tavrı önemlidir. Eğer halklar tavır almazsa yönetenlerin tavrı ya olmaz ya da pasif kalır.
Kabe'de tavaf eden Müslümanlar, Kafkasya, Ortadoğu, Hint Kıtası, Ortaasya, Avrupa, Afrika… seslerini neden yükseltemiyorlar? Alim, aydın, bilgin olduğunu iddia edenlerin bir kısmı ileri giderek sessiz kalarak zulme karşı tavır olduklarını iddia ediyorlar.
Halklar- milletler dönüşmeden değişim olmaz, zulüm bitmez.

 

Siyonistleşen Türkler...
Atılan tweetlerden, yapılan yorumlardan, anlaşılıyor ki; İsrail'in yerli dostları- yahudileşmiş Türkler ne kadar da çokmuş... Siyonist ideallere bağlı, onları onlardan daha çok korumaya and içmiş Siyonist Türkler var. İsrail’deki işgalciler kadar içerdeki Siyonist Türkler de tehdittir. Ve tehditlerinin etkinli olmaması için halk ve devlet nezdinde tedbirler alınmalıdır.

 

Kur'an-ı Kerim'de Filistin Ayeti
Size ne oluyor da; (Etkisiz, pasif haldesiniz, direnişi sürekli hale getirmiyor, sürekli ağlayıp sızlanıyor, protesto etmekten yoksun, zulmü geriletmek ve yok etmek için ekonomik- siyasi- kültürel alanda mücadele vermekten aciz, korkak halde İsrail'i yenilgiye uğrayacağından şüphe eder vaziyettesiniz) Allah yolunda (Tevhid- Adalet- Hakikat- Özgürlük yolunda) ve "Rabbimiz! Bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar, (Topraklarımızı işgal eden, her türlü zulmü reva gören Siyonist İsrailllilerden ve onların destekçilerinden kurtar) bize tarafından bir koruyucu gönder, (İsrail'in işgal, ambargo ve zulmüne karşı bizi koruyacak- himaye edecek dünya devletleri- uluslararası kurumlar- örgütler gönder) bize katından bir yardımcı yolla!"(Filistin'i- Gazze'yi yeniden özgürlüğüne kavuşturacak, Rachel Corrieler, Mavi Marmaralar, Özgürlük Konvoyları, Hizbullah direnişçileri, silah ve yiyecek ulaştıracak STKlar- Örgütler-Devletler yolla) diyen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda (Mazlum- mağdur- mahrum Filistinliler uğrunda) savaşmıyorsunuz! (Yardım etmiyorsunuz- Siyonistlere ambargo uygulamıyorsunuz- korumak için mücadele etmiyorsunuz- siyaset geliştirmiyorsunuz- kendi ülkelerinizin yönetimleri üzerinde baskı oluşturmuyorsunuz- siyonizmin propagandalarını etkisizleştirmiyorsunuz- diğer dünya ülkelerini ve halklarını hareket geçirmiyorsunuz!)(Nisa- 75)

 

Son söz

Kazanacağız Kesinlikle Kazanacağız.
Bir bunu;

Allah'tan biliyoruz.
Tarihten biliyoruz.
Ölümden biliyoruz.
Kitaplardan biliyoruz.
İnsanlardan biliyoruz.

Ve yine çok iyi biliyoruz ki;

İsrail'in değil Allah'ın güçlü olduğuna inandığımız an İsrail'in sonu gelmiş demektir.

 

27.07.2014

Bu yazı toplam 1500 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim