• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Yeni bir dergi: Şiir Vakti

Yeni bir dergi: Şiir Vakti
Edebiyat dünyamıza yaz sıcağında yeni bir dergi daha katıldı. Mevsimlik şiir ve edebiyat dergisi Şiir Vakti'nin ilk sayısı okura ulaştı.


vaktidergisiEdebiyat dünyamıza yaz sıcağında yeni bir dergi daha katıldı. Mevsimlik şiir ve edebiyat dergisi Şiir Vakti'nin ilk sayısı okura ulaştı.

Şair Selim Tunçbilek yönetiminde çıkan derginin yaz sayısında "Şiir vakti nasıl bir vakittir" başlıklı çıkış yazısında dergi kendini kısaca şöyle tarif ediyor: "Saf şiiri kendine merkez alan ideolojik hiçbir söylem ve kaygısı olmayan şiir, şiirvaktidir. Şiirin güzelliklerine kapı aralamaktan başka yaşanabilir ciddi bir olgunun olmadığı gerçeğine saf bir içtenlikle inananların insanlığa yazdığı mesaj panosudur şiir vakti." Şiir Vakti, daha önce yayınlanmamış şiirlere telif ücreti de ödüyor. Bir şiir dergisinin şiire telif ödemesi dikkat çeken bir gelişme. İlk sayının şairleri Mehmet Aycı, Yelda Karataş, M. Ali Ecevit, Eda Karacaaslan, İsa Tunçbilek, Meral Demir, Filiz Yılmaz, Abdurrahim Karakoç, Ayşe Sevim, Tozan Alkan, Eyüp Akyüz, M. İlyas Subaşı, Selim Tunçbilek. Dergide Mehmet Can Doğan'la kitle kültürü üzerine yapılmış mülakat dikkat çekiyor. (bilgi@siirvaktidergisi.com)

Haber: Zaman,11.08.2012

Bu haber toplam 2112 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim