• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

6. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi Elazığ’da Yapılacak

6. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi Elazığ’da Yapılacak
Elazığ Belediyesinin ev sahipliğinde, Elazığ Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesinin müşterek olarak organize ettiği 6. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi 21-23 Ekim tarihlerinde Elazığ’da gerçekleştirilecek.

6. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi, Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesinin organizesinde, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü, Elazığ İzzetpaşa Vakfı ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezinin katkılarıyla 21-23 Ekim tarihleri arasında Elazığ’da düzenlenecek.

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından daha önce değişik illerde düzenlenen Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongrelerinde; şehir-medeniyet, şehir-tarih, şehir-insan, toplum, iktisat, edebiyat, sanat, coğrafya, din, kültür ve dil gibi kavramlar bağlamında tebliğler sunulmuş ve bu metinler kitap olarak yayımlanmıştı.

21-23 Ekim tarihleri arasında Elazığ’da düzenlenecek 6. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresinde, şehir-mekân ana başlığı altında; şehir tarihi literatürüne katkı sağlayan şehir tarihi yazımı, eğitim, basın, gelenek, kentleşme, edebiyat ve mimari alanlarındaki çalışmaların konu edilmesi ve farklı bakış açılarının sunulması hedeflenmektedir. Bu konular üzerine farklı disiplinlerden araştırmacı ve akademisyenlerin bir araya gelerek bilimsel düzeyde tartışmalarının hem şehir çalışmaları hem de millî tarih ufkunun zenginleşmesine katkıda bulunacağı düşünülmektedir.

Kongrede sunulacak bildirilerin konu başlıkları, şehir-mekân ana başlığıyla ilişkilendirilmiştir.  Buna göre; Şehir Tarihi Yazımı (Sorunlar ve Yeni Yaklaşımlar), Şehir Tarihi Çalışmaları, Mekân ve Basın, Mekân ve Edebiyat, Mekân ve Gelenek, Mimari, Mekân ve Eğitim Tarihi ve Şehirleşme başlıklardan oluşacak kongre, 21 Ekim Cuma günü Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde yapılacak açılış programının ardından iki gün boyunca devam edecektir.

Kongrenin şeref heyetinde Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Ankara SBÜ Rektörü ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım ARICAN ve TYB Şeref Başkanı D. Mehmet DOĞAN yer almaktadır. Kongrenin tertip heyetini ise D. Mehmet DOĞAN, Prof. Dr. Musa Kâzım ARICAN, Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, Prof. Dr. Necip İLHAN, Mehmet KURTOĞLU ve Nazım PAYAM oluşturmaktadır.

Bildirileriyle kongreye katkı sunacak ilim insanları ise şu isimlerden oluşuyor: D. Mehmet Doğan, Metin Önal Mengüşoğlu, Prof. Dr. Orhan Kılıç, Prof. Dr. İlhan Şahin, Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal, Prof. Dr. Ahmet Karataş, Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Prof. Dr. Yahya Başkan, Prof. Dr. Muhammet Beşir Aşan, Prof. Dr. Beyhan Kanter, Prof. Dr. Ebru Burcu Yılmaz, Prof. Dr. Hasanov Elnur Letifoğlu, Prof. Dr. Nedim Bakırcı, Prof. Dr. Hasan Tutar, Prof. Dr. Ferruh Tuzcuoğlu, Prof. Dr. Bahir Selçuk, Prof. Dr. Rahman Ademi, Prof. Dr. Ünal Taşkın, Prof. Dr. Mustafa Orçan, Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, Doç. Dr. Taner Namlı, Doç. Dr. Birol Bulut, Doç. Dr. Özlem Başarır Doç. Dr. Mehmet Ulucan Doç. Dr. Mehmet Salih Erpolat Doç. Dr. Muhammed Hüküm, Doç. Dr. Yavuz Haykır, Doç. Dr. Ferda Atlı, Doç Dr. Gülda Çetindağ Süme, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Faruk Güler, Dr. Öğr. Üyesi Birol Azar, Dr. Öğr. Üyesi Birol İpek, Dr. Öğr. Üyesi Öner Tolan, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tuğrul, Öğr. Gör. Dr. Yahya Aydın, Dr. M. Naci Onur, Fahri Tuna, Dr. Öğretim Görevlisi Handan Haykır, Dr. Gökşen Yıldırım, Dr. Öğretim Görevlisi Mumin Omerov, Yunus Emre Vural, Süleyman Yapıcı ve Mithat Coşkun.

Kaynak: http://bizimkulliye.com/6-milletlerarasi-sehir-tarihi-yazarlari-kongresi-elazigda-yapilacak/

program_page-0001.jpgprogram_page-0002.jpgprogram_page-0003.jpgprogram_page-0004.jpgafis1-003.jpgafis2-002.jpg

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim