• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

6. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi 21-23 Ekim'de Elazığ'da Yapılacak

6. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi 21-23 Ekim'de Elazığ'da Yapılacak
6. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi 21-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Elazığ’da yapılacak.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin sürekli ve önemli faaliyetlerinden biri olan “Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi”nin  6'ncısı;  21-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Elazığ’da Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde yapılacak.

Daha önce değişik illerde düzenlenen Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongrelerinde; şehir-medeniyet, şehir-tarih, şehir-insan, Şehir; toplum, iktisat, edebiyat, sanat, coğrafya, din, kültür ve dil gibi kavramlar bağlamında tebliğler sunulmuş ve bu metinler kitap olarak yayımlanmıştı.

Şimdi de Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesinin organizesinde, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü, Elazığ İzzetpaşa Vakfı ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezinin katkılarıyla düzenlenecek kongrede;

Şehir tarihi yazımı, şehir tarihi çalışmaları, mekân ve basın, mekân ve edebiyat, mekân ve gelenek, mimari, mekân, eğitim tarihi ve şehirleşme konu başlıklarında; Şehir tarihi yazarları, tarihçiler, akademisyenler ve bilim adamları bildiriler sunacaklardır.

Şehre dair önemli bilgi ve verilerin bilimsel olarak ortaya konulduğu kongreleri değerli kılan hususlardan birisi de; Şehir tarihi, Türkiye’de şehir tarihçiliği, şehir tarih araştırması ve şehirlerin tarihsel gelişiminin incelenmesinde literatüre önemli katkılar sağlıyor olmasıdır.

afis2-003.jpgpr1.jpgpr2.jpgpr3.jpgpr4.jpg

Bu haber toplam 1185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim