• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

6. Şehir Tarihi Yazarları Kongresi 21 Ekim’de Elazığ’da Başlıyor!

6. Şehir Tarihi Yazarları Kongresi 21 Ekim’de Elazığ’da Başlıyor!
Türkiye Yazarlar Birliği kültürde süreklilik ilkesini hayata geçirmeye devam ediyor. 12 yılda 6. Şehir Tarihi Yazarları Kongresi yapılıyor!

Türkiye Yazarlar Birliği’nin ilkini Ankara’da, ikincisini Konya’da, üçüncüsünü Şanlıurfa’da, dördüncüsünü İstanbul-Esenler’de ve beşincisini Mardin’de yaparak gelenekleştirdiği Şehir Tarihi Yazarları Kongresi bu defa Elazığ’da yapılıyor. 21 Ekimde başlıyacak kongre 3 gün sürecek.

Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongrelerinde şehir-medeniyet, şehir-tarih münesebeti, şehir ile insan, toplum, iktisat, edebiyat, sanat, coğrafya, din gibi kavramların etkileşimi ve ilişkilerini konu alan tebliğler sunuluyor ve bu tebliğlerin metinleri kitap olarak yayımlanıyor.

6. Şehir Tarihi Yazarları Kongresi, Elazığ Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Elazığ Valiliği, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü, Elazığ İzzetpaşa Vakfı’nın destekleri ile düzenleniyor.

Kongreye yurtiçinden ve yurtdışından katılan ilim ve fikir adamları şehir kavramını merkeze alarak on oturumda tebliğlerini sunacaklar.

6. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi’nin, Harput gibi büyük tarihi derinliğe sahip köklü bir şehrimizin varisi olan Elazığ’da yapılması, aynı zamanda bu şehirle birlikte bölge şehirleri ile ilgili bildirilerin çoğalmasına yol açtı.

6. Şehir Tarihi Yazarları Kongresi’nin bu müstesna şehrimizde yapılması bu yüzden büyük önem taşımaktadır. Bölgenin şehirlerinin köklü geçmişi var, fakat beylikler, Selçuklu ve Osmanlı geçmişinin yaşayan örnekleri bilhassa dikkati çekiyor.

Günümüzde globalleşme olarak adlandırılan batı tarzı ve plansız şehirleşme farklı toplum ve kültürlerin kendi özgün mimari tarzlarını, şehir planlama, yönetim ve anlayışlarını kaybedip kimliksizleşerek tek tipleştikleri göze çarpmaktadır. Türkiye Yazarlar Birliği’nin bu konuda hassasiyet göstererek sorumluluk duyan Elazığ Belediyesi’nin güçlü destekleriyle 6. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi ile şehirlerimizle ilgili edebiyat, fikir ve ilim adamlarını bir araya getirerek şehirlerimiz adına neleri kaybettiğimizin ortaya çıkarılmasını ve bunların gelecekte yaşatılma imkanlarının mümkün olup olmadığının tartışılmasına zemin hazırlıyor.

Şehir Tarihi Yazarları Kongresine sahasının ünlü şahsiyetleri katılıyor. İlk kongremize şehir tarihi ile ilgili çok sayıda kitabı olan Halil İnalcık ve Semavi İyice de katılmıştı.

Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongrelerine sunulan bildirilen kitap halinde yayınlanıyor. Şimdiye kadar her biri 500 sayfa civarında 5 ciltlik bir kütüphane oluştu.

5. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi kitabı çıktı

3-099.jpgtarama_20181022.jpg

6878-001.jpgTYB Kitapları 42: 1. Şehir Tarihi Yazarları Kongresi Bildiriler Kitabı

Kitapları okumak için tıklayın.

Bu haber toplam 646 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim