• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

A. Ali Ural'dan ‘Raf Ömrü’ bitmeyecek yazılar

A. Ali Ural'dan ‘Raf Ömrü’ bitmeyecek yazılar
Denemenin uçsuz bucaksız bir alanı var. Bu sınırsız alanda adına söz söylenen her şey ufuk açıcı bir imge olarak okuyucunun zihnine nüfuz edebiliyor.

Ali Ural’ın Şule Yayınları arasından çıkan Raf Ömrü ( Kasım 2019) isimli kitabı içerdiği konuların geniş yelpazesi düşünülünce bir ömürlük başucu kitabı olmayı hak eden bir çeşitliliğe sahip yazılar sunulmuş okuyucuya.

Kitaptaki özellikle edebiyat merkezli yazılar Ali Ural’ın edebî kişiliği de düşünülünce bir kaynak eser olma özelliğini de barındırıyor.

Robinson-Hay Bin Yakzan

Robinson ve Hay Bin Yakzan edebiyat dünyasının iki meşhur yalnızı. Hikâyeleri birbirine benzerlikler gösteren bu iki kahramanın hayat hikâyesi daha sonra birçok kitapta, filmde  işlenen konular arasına girdi.

Ural bu iki eseri inceliyor yazısında. Karşılaştırma yaparken ortaya koyduğu tespitler özgün ve sahih. “Robinson’un Cuma’ya yaptığını yapmaz Hay, inançlarını yaymak isterken başka adalara. Bütün insanlar hürdür ve onlarla farklı inançlara sahip oldukları için çatışmayı asla getirmez aklına. Yanlışın ancak güzel söz ve davranışlarla giderilebileceğine inanır. Bilgisizlik ve itaat yüzünden ilahi hakikatlere sırt çevirmekle direnenleri zorlamak yerine, kendi hallerine bırakıp uzaklaşır yanlarından.”

Ali Ural bu iki ıssız adama inançlar yönünden bakıyor. Bulundukları mekânı hangi amaçla nasıl kullandıkları zaviyesinden bir inceleme yolunu tercih ediyor.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/ali-ural-dan-raf-omru-bitmeyecek-yazilar-makale,1179.html

Bu haber toplam 611 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim