• İstanbul 23 °C
  • Ankara 23 °C

Ali Ulvi Kurucu/ Şiir Dünyası

Ali Ulvi Kurucu/ Şiir Dünyası

Mareşal Fevzi Çakmak’ın 10 Nisan 1950’deki vefat haberi üzerine, milliyetçi mukaddesatçı gençlerin mateme lakayt davranan CHP idaresindeki radyonun radyoevini basarak, herkesi dine, örfe, ahlaka, saygıya davet etmeleri onu çok sevindirir, coşturur. O gençlerin heyecanı, milletin coşkusu ona çok tesir eder.  Onun tabiriyle gönül barajının kapıları açılır, setler yıkılır. Gençliğin şahsında tecelli eden milletin imanı, aşkı, vecdidir. Bahçıvan diktiği fidanın meyvesini yerse bahtiyar olurmuş.

Medeniyet sahibi, ilim, irfan önderi şair, mütefekkir, alim bir mübarek zat-ı muhteremdir Ali Ulvi Kurucu. Geçmişle geleceği bir arada kuşanabilen bir insandır.  Çocuklara bile kendini değerli hissettiren bir büyüğümüz, sevdiğimiz. Peygamber sevgisi ve aşkıyla Mecnun’dur O. Yüzlerce şairden ezbere şiir okuyabilen bir şair-i azam ayrıca.

“Yaşayan tarih, tarihi yaşatan adam”dır. Hat sanatı, futbol, hafızlık, ilim, irfan, şairlik, yazarlık, tercümanlık, hizmet… Vasıflarını saymakla bitiremeyiz elbette. Bugünün kerameti hizmettir, dermiş Ali Ulvi Kurucu Beyefendi. Görenlerin, tanıyanların, sohbetinde bulunanların ifade ve hisleriyle sanki sahabe gelmiş, günümüzde yaşıyor gibi bir hâl ehli. O derecede Efendimiz’ e (S.A.V.) âşık. Kişi sevdiği ile beraber buyuruyor ya Hâtemü’l Enbiya. Seven, sevdiğine kavuşurmuş.  3 Şubat 2002’de ömrünün büyük çoğunluğunu geçirdiği Medine-i Münevvere’de, cennetü’l bakiye uğurlanan Ali 

Devamı: https://www.insaniyet.net/ali-ulvi-kurucu-siir-dunyasi/

Bu haber toplam 593 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim