• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

“Ansızın Hayat”ın dördüncü baskısı çıktı

“Ansızın Hayat”ın dördüncü baskısı çıktı
Günümüzün önemli öykü, deneme ve inceleme yazarı, eleştirmen Necip Tosun’un “Ansızın Hayat” adlı öykü kitabının dördüncü baskı da Hece Yayınları arasından çıktı.

İlki 2014 de basılan ve her baskısı okuyucular tarafından büyük ilgiyle karşılaşan eserdeki öyküler; “Sözcükler, Taşra Fragmanları, Telefon, Genç Ölmek, Mürekkep Lekesi, Hikâyenin Çağrısı, Sessiz Konuşmalar, Süt Kokusu, Karanlıkta Bir Nokta, Bugün Geçti mi?, Bekleyiş Fragmanları, Bahçeler ve Duvarlar, Sesler ve Öteki Sesler”

“Sözcükler” öyküsüyle başlayan kitabın tanıtım metninde şu ifadelere yer veriliyor:

“Siren sesleri ve marşlar arasında yürüyoruz. Öfkeliyiz, çünkü kurtarılacak bir dünya var önümüzde. Uçmasını bilmeyen, kılavuzsuz, kendini duvarlara vuran yavru kuşlar gibi kokuların ve renklerin peşinde yürüyoruz. Kepenkler indirilmiş, herkeste bir korku. Öfkeli gölgem sıcak asfalta düşmüş. Saat kulesinde siyah gözlüklü kuşkulu insanlar. Üstümüz başımız nar lekeli. Cebimizde parti broşürleri. Parkta sızıp kalmış adam haindir, pencereyi sulayan o kadın, köşedeki gazeteci. Bizden biri değilse, üstümüze bir kelebek niye konar, niye yağar yağmurlar?

Peki sen neredesin orda? İşte görüyorum. Kalabalıkların ortasında yürüyorsun. Masmavi gözlerinde çocukların bayrakları yansıyor. Öfkeli ve kızgınsın. Hayret, seni hiç gülerken hatırlamıyorum. Hep öfkeli ve üzgün. Bu bizim resmimiz. Kim daha öfkeliyse o kadar saygın. Kurtarılacak bir dünyanın içine düşmüş yaralı çocuklar, yürüyoruz.”

Ansızın Hayat/ Necip Tosun/ Hece Yayınları/ Baskı:4/ Basım Tarihi      :2021/ Sayfa Sayısı         : 128

        Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 723 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim