• İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Azdık ve güzeldik çoğaldık, onlara benzedik!

Azdık ve güzeldik çoğaldık, onlara benzedik!
Gerçek Hayat dergisinin kuruluşunun üzerinden 19 yıl geçti. Gelenler, gidenler ve iz bırakanlarla birlikte tam tamına BİN sayıyı geride bıraktık.

2015 yılından itibaren yeni bir kadroyla Albayrak medya içerisinde yer alan Gerçek Hayat, basılı medyanın değer kaybettiği bugünlerde de yoluna devam ediyor. Derginin kurucuları arasında olan ve bir süre de yazarlığını yapan Hüseyin Besli’yle Gerçek Hayat’ın kurulma hikâyesini ve medyanın geldiği noktayı konuştuk. Arşivi incelerken her kesimden insanın konuk edildiği bir Gerçek Hayat’la karşılaşmamız üzerine, medyanın bu anlamdaki değişimini sorduğumuz Besli, “Aslında her kesimden insanla konuşup sayfalarımızda görüşlerine yer vermek bizim tavrımızdı. Karşı mahallenin tavrı o gün de öyleydi. Bizim mahalleden hiç kimseyle görüşmezdi onlar” dedi. “Biz iyiydik, biz azdık ve güzeldik. Çoğaldık, güçlendik, onlara benzedik” ifadesi ise hali pür melalilimiz. 1000. sayıya özel mülakatımızla iğneyi de çuvaldazı da yerli yerinde kullandık. Keyifli okumalar.

Bu derginin kuruluşundaki ilk ekiptensiniz ve derginin 1000. sayısını gördünüz. Ne söylemek istersiniz?
Bininci sayıda hatırlanmak güzel bir şey. Hatırlayanlara çok teşekkür ediyorum. Daha önce de dergi tecrübelerinde bulunmuş birisi olarak, yine başlangıcında bulunduğum bir derginin bininci sayısına ulaşmış olması sevindirici. Gerçek Hayat dergisini çıkartanlar o günkü şartlarda Albayrak medyadan ayrılan arkadaşlardı. Şimdi yeniden Albayrak’tan çıkıyor olması da ironik. 

Devamı: https://www.fikriyat.com/galeri/edebiyat/muhammed-esedden-20-alinti-ile-mekkeye-giden-yol

Bu haber toplam 458 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim