“Besmelede Aşk Celmile” romanı okuyucuyla buluştu

“Besmelede Aşk Celmile” romanı okuyucuyla buluştu
Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hasan Kayıklık’ın “Besmelede Aşk Celmile” isimli romanı Hece Yayınları arasından çıktı.

“Güfteden Besteye Akatay” ve “Besmelede Aşk Celmile”, Hasan Kayıklık’ın aynı anda yayınlanan iki romanının isimleri.

Din psikolojisi alanında yayınlanmış kitapları, akademik makaleleri bu alanda verdiği çok sayıda konferanslarıyla da tanınan Hasan Kayıklık; Ülkemizde özellikle din psikolojisi üzerine çalışan veya konuya ilgi duyanların yakından tanıdığı bir isim. 

Kitabın tanıtım metninde romana ilişkin şu ifadeler yer alıyor:

“Haklısın evladım. Zor bir durum bu. İnsanın küçük yaşta anne-babasını kaybetmesi. Hem öksüz hem yetim büyümesi. Ama hayatta zorun zoru, kötünün kötüsü, beterin beteri vardır. Çocuğun anne-babasını kaybetmesinden daha zoru, anne-babanın çocuğunu kaybetmesidir. Annesini kaybeden çocuğa öksüz, babasını kaybeden çocuğa yetim denir. Peki ya evladını kaybeden anne-babaya ne denir? Bu durumu, bu acıyı, bu sızıyı, bu derdi, bu ıstırabı ifade etmek için kelime yoktur evladım. İnsan var olma sevincini, yaşama arzusunu kaybediyor. Özünden kopuyor. Annesini kaybedene öksüz dendiği gibi evladını kaybedene de özsüz denebilir. Gerçekten insanın özü, özeği kalmıyor. İçi boşalıyor. Hayat anlamsızlaşıyor. Dünyada herhangi bir amaç bulunamıyor. Değerli olduğu düşünülen her şeyin değeri buharlaşıyor. İnsan gülemiyor. Hep ağlıyor. Gülerken ağlıyor. Her an, her zaman ağlıyor. Kaybedilen öz, her yerde, her şeyde, her zaman karşısına çıkıyor ve bocalatıyor insanı. Sen öksüzsün ben ise özsüzüm evladım.”

Besmelede Aşk Celmile/ Hasan Kayıklık/  Hece Yayınları/ Yayın Tarihi: 10.05.2021/ ISBN:         9786057455260/Sayfa Sayısı:166/

                                                                                           Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 471 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim