• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Bilinmeyen Yönleriyle Necmettin Erbakan

Bilinmeyen Yönleriyle Necmettin Erbakan
Tarihçi, Araştırmacı-Yazar Mehmet Emin Gerger’in, “Bilinmeyen Yönleriyle Necmettin Erbakan”adlı Kitabı’nın 3. baskısı yayınlandı. Kitap, Erbakan’ın vefatının ardından yayınlanan en kapsamlı eser durumunda...

Araştırmacı-yazar M. Emin Gerger’in, “Bilinmeyen Yönleriyle Necmettin Erbakan, Milli Nizam’dan Başbakanlığa”adlı yeni kitabı,Gerger Yayınları tarafından yayınlandı.

Erbakan’ın, “Milli Birlik, Kardeşlik ve Kalkınma Projeleri”nin de yer aldığı kitap merhum Başbakan Erbakan’ın vefatının ardından yayınlanan en kapsamlı eser durumunda. Gerger’in kitabı; toplam 421 sayfa ve altı ana bölümden meydana geliyor.

1.Bölüm’de; “Dava arkadaşlarının gözüyle Erbakan..”

2. Bölüm’de; Milli Nizam Partisi ve Milli Selamet Partisi Kurucular Heyeti..”

3.Bölüm’de; “Erbakan’ın, Milli Birlik, Kardeşlik ve Kalkınma Projeleri”,

4.Bölüm’de; “Erbakan diyor ki..”,

5. Bölüm’de; “Erbakan hakkında ne dediler?..”,

6. ve son Bölüm’de; “Fotoğraflarla Erbakan..” yer almaktadır.

Kitabının Önsözü’nde Gerger geniş bir biçimde Erbakan Hoca’nın çileli siyasi-demokratik mücadelesini tahlil etmiş.Yazının bir bölümü şöyle: “Türkiye ve İslam alemi çok sevilen, yeri kolay doldurulamayacak büyük bir hizmet adamını, karizmatik bir liderini kaybetti. Muhterem/merhum Erbakan hocamız, Milli Nizam’dan Başbakanlığa uzanan demokratik siyasi mücadelesinde fikirleri, hareketi ve icraatlarıyla ömrünü İslam’a, Müslümanlara ve insanlığa adamış, İslam Medeniyeti’nin yetiştirdiği ulu bir çınar, bir İslam mücahidi, büyük bir dava ve çile adamıydı.  Türkiye ve dünya Müslümanları ona çok şey borçludur..Erbakan hoca, hakaretlere, iftiralara, darbelere, hapislere, yerli(!) ve yabancı Siyonist komplolara, tuzaklara, oyunlara, zulümlere rağmen, inancından, da’vasından asla taviz vermedi, daima Hakkın hakimiyeti, Müslümanların –ümmetin- Selameti, birliği-dirliği, kalkınması, ilerlemesi, mâmur-müreffeh olması ve insanlığın sömürüden kurtulması, hidâyeti, huzur ve saadeti için gece-gündüz demeden mücadele etti..Selçuklu Sultanı Alparslan gibi, İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet gibi fetihçi bir ruha ve İslami şuura sahipti.. Sultan 2.Abdülhamit gibi siyonizme karşı tavır koydu.. Öğrencilik yıllarından son nefesini verinceye kadar “İslami tebliğ”e devam etti, , kınayanların kınamasından çekinmedi,“sırat-ı müstakim”den ayrılmadı…

Dâva arkadaşı Şair Yasin Hatiboğlu’nun veciz bir biçimde ve isabetle belirttiği gibi;

 Öksüzün yanında, çaresize dost,

Her zaman hayr ile anılan adam,

Yalnız değilsin, işte milyonlar,

Seni  seviyoruz, savunan adam.

Erbakan hoca, “önce ahlak ve maneviyat” dedi.. “Hakkın hakimiyeti için çalışacağız..” dedi. Yeniden büyük (güçlü, lider ülke) Türkiye..” dedi. Müslüman olmakla iş bitmez, başlar..” dedi. “İman varsa, imkân da vardır milli görüşçü asla vazgeçmez..” dedi. “Milli Görüş; bu milletin inancıdır, tarihidir, kimliğidir, ruh köküdür..” dedi. “Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar..”dedi. Bizim dâvamızda herkes kardeşi için yaşar..”dedi. İslam Birliği’ni kuracağız, Türkiye’yi lider ülke yapacağız..” dedi. “Kendi fabrikamızı, kendi tankımızı, kendi uçağımızı kendimiz yapmalıyız/ yapacağız..”dedi. “Âdil düzeni kuracağız, sömürüye son vereceğiz..”dedi. “İstanbul nasıl kalkınmışsa, Anadolu da öyle kalkınacak..”dedi. “Türkiye’yi bölmeyi amaçlayan dış destekli terörü, İslam kardeşliği ve Doğu-güneydoğu ekonomik açıdan kalkındırarak önleriz..” dedi.(…) Siyasi mücadelesi boyunca ve Hükümet olduğu dönemlerde daima Müslüman ve özgür bir Türkiye (Din eğitim ve öğretiminin kâmil manada sağlandığı, demokrasinin, insan haklarının, hukuk devleti ilkelerinin egemen olduğu, Başörtüsü (kılık-kıyafet) yasağının –kamu ve özel sektörde- tamamen ortadan kalkması v.s.) için gece gündüz demeden mücadele etti. 19 Temmuz 1983’te kurulan Refah Partisi’ne daha sonra Genel Başkan seçildi. Refah Partisi, Erbakan’ın liderliğinde girdiği 1995 Seçiminde 158 Milletvekili ile birinci parti oldu. 28 Haziran 1996’da kurulan Refah-yol(RP-DYP) Koalisyon’unda (BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun da desteği ile) Erbakan , Türkiye Cumhuriyeti’nin 54. Hükümeti’nin Başbakanı oldu.. Başbakan olarak yapmış olduğu “olumlu-güzel icraatlarla”(Havuz Sistemi, Denk Bütçe, çalışanlara yüsek ücret, Halktan yana ekonomik-sosyal iyileştirmeler,D-8 Gelişmiş Müslüman Ülkeler Birliği..v.s) Erbakan, halkın gözüne ve gönlüne girmeyi başardı..  Ancak Erbakan’ın Başbakanlığındaki Refah-yol Hükümeti, “Brifingci Medya-Basın”ın “irtica yaygaraları”, tezviratlarıyla “28 Şubat 1997 post-modern darbe” zulmüyle Demokrasi’ye, Hukuk’a ve Anayasa’ya aykırı olarak düşürüldü..(Merhum Erbakan’ın ifadesiyle; “28 Şubat darbe talimatı ABD Ulusal Güvenlik Belgesi’nde (Ekim 1996) yer almaktadır.(Star,15/12/2010) Adana-Kozanoğullarından Mehmet Sabri Erbakan’ın ve Şeyh Şamil’in komutanlarından Sinop Beyi Feyzi Bey’in kızı olan  annesi Kamer Hanım’ın “Necmeddin’i”(dinin yıldızı) 54. Hükümet’in Başbakan’ı, Milli Görüş lideri, “Mücahid Erbakan”, Türk siyasetine damgasını-mührünü vurarak, İstanbul’un Fatih Camii’nden yüzbinlerce, milyonlarca Müslüman’ın “helal olsun!..”hüsnü şehadetleri, dua ve Tekbirleri ile “imtihan dünyası”na veda ederek, 27 Şubat 2011’de Hakka yürüdü, Rabbi’ne kavuştu. Allah’ın selam ve rahmeti üzerine olsun.

“Gergef- gergef, çile-çile yumağı,

Yalnız Allah’a sığınan adam.

Çileyle yoğrulmuş bizler..hepimiz,

Seni seviyoruz, savunan adam.   (Yasin Hatiboğlu)

M. Emin Gerger’in, “Bilinmeyen Yönleriyle Necmettin Erbakan, Milli Nizam’dan Başbakanlığa”adlı 421 sayfalık kitabı, hem merhum Erbakan Hoca’nın 42 yıllık büyük siyasi mücadelesini bilinmeyen yönleriyle ortaya koyarken, hem de Türkiye ve dünya siyasetine ışık tutan önemli bilgi ve belgeleri ihtiva ediyor. Erbakan’ın, “Milli Birlik, Kardeşlik ve Kalkınma Projeleri”nin de yer aldığı bu önemli eseri, herkesin mutlaka okuması gerekiyor.

Kitaba ulaşmak için İletişim; Gerger Yayınları, E-Posta: megerger@hotmail.com                         

Tel: 0 (532) 522 61 64

kapakerbakan1.jpg

 

Bu haber toplam 1053 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim