• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Bir neslin ağabeyi Erdem Bayazıt'ı yazdı

Bir neslin ağabeyi Erdem Bayazıt'ı yazdı
Hüseyin Yorulmaz’ın ‘Bir Neslin Ağabeyi: Erdem Bayazıt’ eseri bir ‘dönem biyografisi’ olma özelliği de taşıyor..

Bir Neslin Öncüsü: Celal Hoca biyografisiyle hatırladığımız akademisyen yazar Hüseyin Yorulmaz, “nesil biyografisi” kitabına bir ikincisini ekledi: Bir Neslin Ağabeyi: Erdem Bayazıt

Biyografi metni kaleme almak, anı, deneme metinleri yazmaktan, hatta roman, öykü yazmaktan daha zor. Çünkü kurgu yapamazsınız. Yazar roman ve öyküde kurgunun kendine sunduğu imkânlarla rahat hareket ederken uzun soluklu biyografi çalışmalarında gerçeklikleri titizlikle seçmek zorunda.

Bazı şahsiyetlerin biyografisini yazmak için bütün bir zihniyeti, ortamı tanımak, bir nesli tanımak gerekliliği biyografi yazmanın bir başka zorluğu. O nesle ait değilseniz, o nesle ait birinin biyografisini de yazamazsınız.

Hüseyin Yorulmaz’ın kaleme aldığı ve Hat Yayınevi’nden çıkan Bir Neslin Ağabeyi: Erdem Bayazıt biyografisi tam da bu bağlamda değerlendirilmeli. Erdem Bayazıt, sadece şair olarak edebiyat çevrelerinde değil; bir milletvekili olarak siyaset çevrelerinde, bir ‘ağabey’ olarak da bir nesil içinde adı geçen, sözü geçen, fikri sorulan bir isim olmuş.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/bir-neslin-agabeyi-erdem-bayaziti-yazdi-h11940.html

Bu haber toplam 348 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim