• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

“Bir Üsküp Masalı” şiir kitabı tanıtıldı

“Bir Üsküp Masalı” şiir kitabı tanıtıldı
Divan Yayıncılık tarafından yayınlanan Leyla Şerif Emin’in “Bir Üsküp Masalı” şiir kitabı Üsküp Yunus Emre Enstitüsü’nde tanıtıldı.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü merkezinde, Kuzey Makedonya Türk edebiyatının değerli ismi Leyla Şerif Emin’in kaleminden ve Divan Yayıncılık tarafından çıkan “Bir Üsküp Masalı” şiir kitabı için görkemli bir tanıtım programı düzenlendi.

Tanıtım programına Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, MATÜSİTEB Genel Başkanı Hüsrev Emin, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Serhat Kula, yerli yazar İlhami Emin, TMBH Başkanı Erdoğan Saraç, şair ve yazar Leyla Şerif Emin, öğrenciler ve çok sayıda edebiyatseverler katıldı.

Üsküp Yunus Emre Müdürü Serhat Kula tanıtım programında yaptığı açıklamada, “Leyla Şerif Emin uzun yıllardır Üsküp adına, Üsküp’ün tarihi yaşanmışlıkları adına önemli yazılar yazan ve bunu canlandırmak için Osmanlı’dan bugüne, hala yaşadığını umduğumuz bir Üsküp Türklüğünün kaleme dökülen bir bayraktarı. Dolayısıyla kendisini, Üsküp’teki hikayeleri, hatıraları, hissettiklerini paylaştığı bu şiir kitabı bizler için çok kıymetli. Yunus Emre Enstitüsü olarak bizde Üsküp’ün bu önemli değerine, taçlandırma, bir tanıtım amacıyla burada edebiyat severleri toplamış olduk” ifadelerini kullandı.

Devamı: http://timebalkan.com/bir-uskup-masali-siir-kitabi-tanitildi/

Bu haber toplam 538 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim