• İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Çin, Doğu Türkistan’da ikinci aşamaya geçti

Çin, Doğu Türkistan’da ikinci aşamaya geçti
Çin'in, işgali altında bulundurduğu Doğu Türkistan’daki Uygur Müslüman Türkleri üzerinde, yeni bir kontrol aşamasına geçtiği öne sürüldü.

Amerikan Wall Street Journal gazetesinde; Çin'in, işgali altında bulundurduğu Doğu Türkistan'daki Uygur Müslüman Türkleri üzerinde, yeni bir kontrol aşamasına geçtiğini dair bir haber yayınlandı.

Haber, Çin'in bazı gözaltı kamplarını kapattığını; ancak Doğu Türkistan (Sincan) bölgesindeki Müslümanları izlemeye devam ettiğini gösteriyor.

Wall Street Journal gazetesinin iki yazarı Eva de ve Philippe Win Kaşgar'ı ziyaret ederek son gelişmeleri kaleme aldı.

Gazete, Çinli yetkililerden alıntı yaparak, yeniden eğitim kamplarında tutuklanan herkesin, Çin makamları tarafından mesleki eğitim merkezleri olarak tanımlanan bu alanlarda çalışmalarını tamamladığını yazdı.

Gazete, insan hakları örgütlerinin ve aktivistlerin yakın geçmişte bu kamplarda yaklaşık bir milyon etnik Müslüman Uygur'un tutulduğunu söylediklerini belirtti.

Gazete haberinde, Çin hükümetinin İslami aşırılıkçılığa karşı savaştığını savunurken; aktivistler ise tüm bunların amacının Müslüman azınlığın kültürünü ve dinini silmek olduğunu söylediği aktarıldı.

Gazetenin yazarları, hükümetin mesajını güçlendirmek için devlet medyasının, Kaşgar Şehri Mesleki Eğitim Okulu olarak adlandırılan merkezin resimlerini yayınladığını dikkat çekti. 

Gazetenin iki yazarı, Xi Jinping hükümetinin, çoğunluğu Türk kökenli Müslümanlara karşı aldığı yaklaşımda bir değişiklik ortaya çıkardığını söylüyor.

Devamı: https://www.timeturk.com/cin-dogu-turkistan-da-ikinci-asamaya-gecti/haber-1347954

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim