• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Çocuk ve Medeniyet Dergisi’nin Koronavirüs Sayısı Yayımlandı

Çocuk ve Medeniyet Dergisi’nin Koronavirüs Sayısı Yayımlandı
Çocuk Vakfı’nın 6 aylık hakemli Çocuk ve Medeniyet dergisinin 9. sayısı Koronavirüs Sayısı olarak yayımlandı.

Bu sayının editörlüğünü Prof. Dr. Emrah Akbaş ve Mustafa Ruhi Şirin üstlendi. Koronavirüs Sayısı Koronavirüs Sayısı’nda 11 makale, 1 günlük türünde yazı ve koronavirüs temalı 12 şiir yer alıyor. Koronavirüs Sayısı’nın tasarımı Salih Pulcu, uygulaması Recep Önder tarafından gerçekleştirildi. Derginin kapağında 7 yaşındaki Ahmet Yusuf Yabanigül’ün resmine yer verildi.

Koronavirüs Sayısı’nda Yer Alan Makale ve Yazılar Koronavirüsü, Filler ve Kimin “Yeni Normal”i? Mustafa Ruhi Şirin Pandemi Sonrası Dünyada Kapitalist Medeniyetin Eleştirel Muhasebesi Mustafa Özel Corona Sonrası Otoriter Yeni Dünyanın İzdüşümü: Ev-Merkezli Güvensiz, Güvencesiz Anti-Toplumsallaşma ve Zihinsel, Duygusal Yoksullaşma Ertan Eğribel Koronavirüs Salgını ve Doğa-Kültür Karşıtlığı Vefa Taşdelen Siber Küresel: Nano-İnsan, Sanalite Toplum ve Diji-Topluluklar (Qu-Post Pandemi Sonrası Dünya) Ali Öztürk Covid-19 - Medya Okuryazarlığı ve Çocuklar Üzerine Etkileri Nilüfer Pembecioğlu Refah Rejimleri İtibarıyla Çocuk Yoksulluğunun Değerlendirilmesi: AB-Türkiye Karşılaştırması Mehmet Emin Özsan Sosyal Demokrat Refah Devletlerinde Çocuklara Yönelik Sosyal Koruma İstatistiklerinin İncelenmesi Ercem Erkul Eğitimin Milliyeti: Mülteci Öğrenciler ve Türkiyeli Öğrencilerin Kademelere Göre Değişen Öğrencilik Deneyimleri Lutfiye Aktan, Enes Şafak Bilen GÖRÜŞ Covid-19 Geleceği Nasıl Etkileyecek? Doğan Cüceloğlu Geleceğin Yası Kemal Sayar Koronovirüs Sonrası Ülkemiz ve Dünyamız Necmettin Oktay GÜNLÜK Daha Cesur Sorular Sorabilmek İçin - Taçkıran (Koronavirüs) Günlüğü – Mustafa Ruhi Şirin Çocuk ve Medeniyet Dergisi’nin Sayıları İlk sayısı 2016’da yayımlanan Çocuk ve Medeniyet Dergisi’nin 5’inci yılın sonunda şu sayılar yayımlandı: 1 Çocuk ve Medeniyet Yazıları, 2 Çocukluk Tarihi Yazıları, 3 Çocuk Kültürü Sayısı, 4 Çocuk ve Felsefe Sayısı, 5 Çocuk ve Medya Sayısı, 6 Çocuk Edebiyatı Sayısı, 7 Çocukluk Sosyolojisi Sayısı, 8 Çocuk Hakları Sayısı, 9 Koronavirüs Sayısı. Derginin 10’uncu sayısı Özel Yeteneklilerin Eğitimi Sayısı olarak hazırlanıyor.

Dergiye Erişim ve Abone Yöntemi Çocuk ve Medeniyet dergisine dijital ortamda www.cocukvakfi.org.tr ve http://cocukvemedeniyet.cocukvakfi.org.tr adresinden ücretsiz erişilebilir. Çocuk ve Medeniyet dergisi matbu olarak yılda iki sayının bedeli olarak (25TLx2) 50 TL karşılığı edinilebilecektir. Çocuk ve Medeniyet dergisinin ilk 9 sayısı 225 TL karşılığında temin edilebilir. Çocuk Vakfı Basın ve Yayın Müşavirlik İşletmesi’nin Vakıfbank Osmanbey Şubesi TR 29 000 15 00 158 00 729 034 91 85 hesabına yatırılacak abone ücreti ve adres bilgisinin cocukvemedeniyet@cocukvakfi.org.tr adresine bildirilmesi yeterli olacaktır.

Bu haber toplam 448 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim