• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Dünden bugüne Karabağ’ın işgali

Dünden bugüne Karabağ’ın işgali
24 Eylül 1991’de Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan barış görüşmesine göre Ermenistan, Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’a ait olduğunu kabul ederken, Dağlık Karabağ’ın yönetilmesi konusunda detaylı görüşmelere razı oldu.

Sonuçsuz kalan ikili görüşmeler ve Tovuz’daki son çatışmalar, işgal altındaki Dağlık Karabağ’ın barışçıl yollarla geri alınmasının mümkün olmadığını bir daha göstermiş oldu. Geriye Azerbaycan yönetiminin cesaretini toplayıp savaşa karar vermesi kalıyor. Azerbaycan halkı da zaten böyle bir kararı bekliyor.

26 yıldır “dondurulmuş sorun” olarak karşımıza çıkan Ermenistan-Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu aniden gündemimizin ortasına düştü. En son 4 yıl önce, 2016’nın 1-5 Nisan tarihleri arasında şiddetli çatışmaların baş gösterdiği ve her iki tarafın onlarca kayıp verdiği dönem gündemimize girmişti. Geçtiğimiz hafta şiddetli çatışmaların yaşandığı yer ise Dağlık Karabağ değil, iki ülke sınırında bulunan Tovuz şehri oldu.

Tovuz şehrinin Ermeniler tarafından neden seçildiği tam olarak belli olmasa da ilk defa iki ülke arasındaki sorun, daha önce ciddi çatışmaların olmadığı bir bölgede baş gösterdi. Bu da Ermenistan’ın, Azerbaycan egemenliğine karşı direkt saldırısı olarak değerlendirildi. 2 günlük çatışmada her iki taraftan önemli kayıplar verildi. Azerbaycan, orduda önemli bir konumda bulunan Polad Haşimov isimli generalle birlikte albay ve subay düzeyinde şehitler verdi.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/dunden-bugune-karabagin-isgali-3548282

Bu haber toplam 412 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim