• İstanbul 14 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 11 °C
  • Konya 5 °C
  • Sakarya 9 °C
  • Şanlıurfa 16 °C
  • Trabzon 15 °C
  • Gaziantep 8 °C
  • Bolu 6 °C
  • Bursa 9 °C

Dünya Bizim'den: İran'da ünlü bir ressam: Tahirzade Behzat

Dünya Bizim'den: İran'da ünlü bir ressam: Tahirzade Behzat
İran'ın başkenti Tahran'da açılan bir sergi, ünlü ressam Tahirzade Behzat'ın resimlerini ve resim yaparken kullandığı eşyaları sanatseverlerle buluşturdu.

İran'da ünlü bir ressam: Tahirzade Behzat (video)

İran'ın başkenti Tahran'da açılan bir sergi, ünlü ressam Tahirzade Behzat'ın resimlerini ve resim yaparken kullandığı eşyaları sanatseverlerle buluşturdu.

Türkiye, İran, Irak ve Afganistan arasında 1937'de imzalanan anlaşmaya da adını veren Sadabat Sarayı günümüzde sergilere ev sahipliği yapıyor. Sarayın salonları zaman zaman İranlı sanatçıların eserlerini ağırlıyor.

Tahirzade Behzat, 1889'da Tebriz'de dünyaya geldi. Sanat çalışmalarını İran'ın yanısıra Tiflis ve İstanbul'da sürdürdü. Hat ve minyatürle ilgilendiği İstanbul'da dersler verdi, "Müzeyyenü'l Sultan" lakabıyla anıldı.

İstanbul'un ardından yeniden İran'a dönen sanatçı, halı ve fayans desenleriyle de ilgilendi. İran'daki en önemli minyatür sanatçılarından biri olan Tahirzade, 400'e yakın makale ve sanat çalışmasına imza attı. Tahirzade'nin minyatür ve halı desenleri çok ilgi görüyor.

Sergide yer alan tüm malzemeler, ünlü sanatçı Tahirzade Behzat'a ait. Farklı fırçalar ve boyalarla çok sayıda resme hayat veren Behzat, sarayların süslenmesi için başvurulan ilk isimdi. Tahirzade Behzat’ın resim çalışmalarının çoğu tarihi olaylar ve isimlerden oluşuyor.

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/index.php?aType=haber&ArticleID=19522&q=ressam

Bu haber toplam 3149 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı30 Eylül 2025 Salı 08:37
  • Güz Sonatı29 Eylül 2025 Pazartesi 13:14
  • Fatma Gülşen Koçak Hz Hatice’yi Anlattı23 Eylül 2025 Salı 11:20
  • Bursa: Şiir Şehir17 Eylül 2025 Çarşamba 12:09
  • Selim Cerrah Cihannüma Genel Başkanı oldu16 Eylül 2025 Salı 13:43
  • Genç Birikim dergisinin Eylül 2025 (279'uncu) sayısı çıktı.15 Eylül 2025 Pazartesi 11:47
  • Kaybettiğimiz Meçhul; Kendimiz11 Eylül 2025 Perşembe 14:21
  • Yaşayan Dil-Yaşatan Dil11 Eylül 2025 Perşembe 12:08
  • Modern Dünya İnsanın Hikayesi: Yokuşa Akan Sular10 Eylül 2025 Çarşamba 13:39
  • Şiir Ezber mi Bozacak Rahatsız mı Edecek?08 Eylül 2025 Pazartesi 10:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim