• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Dursun Ali Yaz: Para yokken insan vardı fakat insanlık tarihi parayla başladı

Dursun Ali Yaz: Para yokken insan vardı fakat insanlık tarihi parayla başladı
Uygarlık tarihinin binlerce yıllık tasarımı olan para üzerine yazdığı “Antik Çağdan Geleceğe Para” kitabını okurlarıyla buluşturan Dursun Ali Yaz ile kitabını ve paranın tarihsel sürecini konuştuk. Deniz Demirdağ’ın röportajı.

Bize biraz Dursun Ali Yaz’ı anlatabilir misiniz?

6 Eylül 1973 tarihinde Şişli’de doğdum. Borsa şirketlerinde altı yıl çalıştım. Bir dönem Adalet Bakanlığı’nda “Bilirkişi” olarak görev yaptım. Yirmi yıldır muhasebecilik yapıyorum. SMMM yanında SPK ve KGK’dan Bağımsız Denetçi unvanlarına sahibim. T.C. Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptım hâlâ T.C. Bahçeşehir Üniversitesi eğitim merkezinde ders vermekteyim. ABD, Fransa, İngiltere, İtalya ve Rusya’da meslekî inceleme ve araştırmalarda bulundum. Bildiriler sunarak ülkemi temsil ettim. Çeşitli üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları ve meslek örgütlerinde seminer ve konferanslar veriyorum. Aynı zamanda Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), Muhasebe ve Finansman Öğretim Üyeleri Bilim ve Araştırma Derneği (MUFAD) ve BJK kongre üyesiyim. Ayrıca Arapça, Fransızca, İngilizce ve Osmanlıca eğitimi aldım.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/soylesi/dursun-ali-yaz-para-yokken-insan-vardi-fakat-insanlik-tarihi-parayla-basladi-h40209.html

Bu haber toplam 2146 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim