• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

“Edebiyat Hayata Müdahaledir.”

“Edebiyat Hayata Müdahaledir.”
Akalemler dergisi dördüncü cildine “edebiyat Hayata Müdahaledir” vurgusuyla merhaba dedi.

“Kültür ve medeniyetinizin sözcülüğünü yaptığınızı söylüyorsanız insanlık ailesi içinde medeniyetinizin yerinin daha saygın hale gelmesi için onun değerlerine neler ilave ettiğinizle doğrudan ilgili olmalısınız.” Diyen dergi aynı zamanda 5.cildine başlama müjdesini de roman, hikâye, şiir, demene ve eleştiri alanında ve bu kapsamda genç yazarlara vereceği teşvik ödülleri ile birlikte on ödül duyurusu yaptı. Edebiyat dünyamıza hayırlı olsun.

Temiz baskısı ve oturmuş yazı kadrosu ile okura dört yıldır kesintisiz okura ulaşan dergi genç kalemlerin yetişmesinde önemli bir görevde üstleniyor. Merak ve ilgiyle takip edilen dergiler arasında kendine özgü bir yer edindi.

Derginin bu sayısında yazılarıyla Selim Tunçbilek, Selçuk Şamil, Beste Bekir, Emre Karasu, Fatma Dağlı, İbrahim Savar, Hilal Kutlu ve Pınar Alkış yer alırken, Şiirleriyle; Burhan Kale, Emre Karasu, Ahmet Yılmaz Tuncer, Gülhanım Ebru Bulkurcu, Beste Bekir, Yüksel Gazioğlu ve Kurtuluş Çelebi akalemler’e güç katmışlar.

Okumak için: https://www.tyb.org.tr/d/file/31---sayi.pdf

Dergiye erişim adresi akalemlerdergisi@gmail.com

 

Bu haber toplam 455 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim