• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Enes Bayraklı: Gazze bir turnusol kâğıdı

Enes Bayraklı: Gazze bir turnusol kâğıdı
İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırım dünya üzerinde hüküm süren sistemin bütün çarpıklıklarını ve çifte standartlarını artık reddedilemeyecek ve göz ardı edilemeyecek bir şekilde açığa çıkardı.

Batılıların aydınlanma çağı sonrasında dünyaya empoze ettikleri ve İkinci Dünya Savaşı sonrasında uluslararası örgütler üzerinden kurumsallaştırdıkları ve yaydıkları bütün normlar bugün Gazze’ye gömülmüş durumda.

İsrail bugün bütün dünyanın gözünün içine baka baka Batılıların vazgeçtikleri tüm liberal normları ve uluslararası hukuku ayaklar altına almış durumda.

Batılılar ise bütün bu olup bitenler karşısında sadece üç maymunu oynamıyorlar; aynı zamanda İsrail’e verdikleri siyasi, askerî, ekonomik ve diplomatik destekle bu soykırım suçunun da ortağı olmuş durumdalar.

İsrail’in Gazze’de ve Filistin’in geri kalanında işlediği suçların listesi çok uzun.

Bunları kısaca soykırım, işkence, yasaklı mühimmatların kullanımı, sivil yerleşimlerin vurulması, hastanelerin ve sağlık çalışanlarının hedef alınması, gazetecilerin öldürülmesi ve basın kuruluşlarının hedef alınması, sivil halkın abluka altına alınarak açlık ve hastalıklarla karşı karşıya bırakılması olarak özetleyebiliriz.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/gazze-bir-turnusol-kagidi

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim