• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Geçerken Dergisi’nin Temmuz sayısı çıktı

Geçerken Dergisi’nin Temmuz sayısı çıktı
"Güzel bir iz bırakmak için" sloganıyla aylık yayımlanan 'Geçerken” dergisinin Temmuz 2021 sayısı, D. Mehmet Doğan’ın “Kitap, Demir Atılabilecek En Güzel Limandır” kapak sözü ile çıktı.

Geniş bir yazar kadrosu ve genç kalemlerin yer aldığı Geçerken ’in Genel Yayın Yönetmenliğini Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt üstlenirken, Dr. Elif Arslan’da Sorumlu Yazı işleri Müdürlüğünü yapıyor.

Gençlere yönelik olarak çıkarılan derginin 10. sayısında Türkiye Yazarlar Birliği şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ile yapılmış bir  söyleşi de var.

Sümeyye Özgen’in dil, sözlük, kültür ve sözlük yazma sürecine ilişkin sorularını cevaplandıran D. Mehmet Doğan, “Türkiye’de her nesil yeni bir dil öğreniyor”, desek fazla abartmış olmayız. Çünkü ders kitaplarının dili sürekli değiştiriliyor. Dil konusunda tabiilik taraftarı olan muhafazakâr iktidarlar da buna bir çözüm bulamıyor. Maarif ve kültür konusunda muhafazakâr iktidarların müessir bir hamlesi görülmedi. Onlar maddi kalkınma ile iktisadi meselelerle uğraşırken, zihin dünyamızda operasyonlar yapılmaya devam ediliyor” diye önemli uyarılarda bulunmuş.

Bu sayıda yer alan yazarlar ve konu başlıkları:

Aydın Hız: Kudüs’te Çocuk Olmak. Meryem karasu: Ölür İse Ten Ölür Canlar Ölesi Değil.  Fatma Merve Çınar: Allah Var Gam Yok. Yavuz Bülent Bakiler: Ayaküstü Sorular. Nur Sultan Taş: Kış Bitmeden. Ayşegül Genç: Yazarak Buluştuğumuz Yerler. Selma Maşlak: Dickens’ın Büyümeyen Çocukluğu. Zeynep Kayseri Uzun: Cesur ve Naif Bir Yürek: Fatıma B. Hattab. Abdullah Kasay: Konuşmanın Cazibesi, Yazmanın Büyüsü. D. Mehmet Doğan İle Söyleşi: Dil Kültürün Taşıyıcısıdır. İnsan Diliyle Vardır. Dilinize Yönelik Her Hareket Varlığınıza, İnsanlığınıza Yöneliktir.  İnsan Ancak Kültürle İnsandır. Dilsiz, Kültürsüz Bir İnsan adressizdir. Ali Işık: Sora Sora Bağdat Bulunur mu?. Canan Olpak Koç: Böyle İdiler Yaşarken. Mizancı Murat, Nuray Yüksel: Bir Yazı Bir Çizi. Kudret Ayşe Yılmaz: Yazmakla Bitmeyen. Mustafa Ünverdi: Hz. İbrahim’in İzinde. Ayla Ağabegüm: Üç Öneri. Ahmet Melih Karauğuz: Sanalın Gölgesinde Kırılganlaşan  Hayatlarımız. Ece Filiz: Adını Ne Koyalım: Görmek mi Bilmek mi. Kudüs: Sizdeki Karşılığı. Mustafa Irmaklı: Vefa Duygusu Vicdanın Işığıdır. Zeynep Odabaş: Bab’aziz. Çizer Ahmet Faruk Yılmaz İle Söyleşi: Çizimlerde Mimari Eserlere ve Şehirlere Yer Vererek Neyi Kaybettiğimizi Kendimce Resmetmeye Çalışıyorum. Rabia Karzan: Söylene Söylene Değişmiş.     

İletişim: Dini Yayınlar genel Müdürlüğü, Üniversiteler Mahallesi. Dumlupınar Bulvarı No: 147/ A Çankaya – Ankara Tlf: 0312 295 86 61-62

Mahmut Erdemir

e5wypcaxsaukq9q.jpg

Bu haber toplam 698 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim