• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Konya 21 °C
  • Sakarya 15 °C
  • Şanlıurfa 24 °C
  • Trabzon 21 °C
  • Gaziantep 21 °C
  • Bolu 13 °C
  • Bursa 19 °C

Gönül Kâbe'sini tavaf etmedinse

Gönül Kâbe'sini tavaf etmedinse
Hacca niyetli olanlar, haccla yaşamak isteyenler için Mustafa Kara Hocanın risalesi güzel bir kapı aralıyor insana.

Malum, aylardan Muharrem. Her yerde bir aşura ikramı ki lezzet üstüne lezzet. Geçen günlerden birinde biz de böyle bir ikrama tesadüf ettik. Aşura ikramından sonra başka bir ikram daha bizleri buldu. Mustafa Kara Hocanın Gönül Kâbesini Tavaf Etmek adlı küçük risalesi.

Numaniye Dergahı aşurasıyla ikramlardan biri oldu mezkur risale. Aşurayı yemek bizim nasibimizde olmadığından sahibini erdirdik. Nasibimiz yine kitaptan açılmış bizim. Mustafa Kara Hoca bu sene hac farizasını ifa etmek için Mekke ve Medine’yi ziyarete gitmişti. Hoca gitmeden Müslümanların hac farizasını hakkıyla yerine getirebilmeleri için bir de risale hazırlamış.

Ebatı itibariyle küçük, manası itibariyle yoğun ve zengin bir değer taşıyor risale. Bir anlamda Kara Hocanın hac öncesi, kendisiyle, toplumuyla, zamanıyla yüzleşmesi. 54 sayfalık risaleyi 5 bölüme ayırmış hoca. Hadi gelin biz de bu bölümleri ziyaret edelim.

Bir mübarek sefer olsa da gitsem

Müslümanların gönül dertlerinden biridir mübarek bir sefer ile Hakk’a ve Resule vuslat yolunda sefer eylemek. Hangi gönül istemez ki? Gidebilenler Hu ile uğurlanır, bekleyenler ise gidebilmenin hasretiyle Hu’da dem alır. Gidenler için seferin mübarekliği için duada bulunulur. Gitmek nasip olur da, kabul olunmuşluk Müslüman’ı düşündürür.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/gezi-mekan/gonul-kbe-sini-tavaf-etmedinse-h11734.html

Bu haber toplam 494 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı30 Eylül 2025 Salı 08:37
  • Güz Sonatı29 Eylül 2025 Pazartesi 13:14
  • Fatma Gülşen Koçak Hz Hatice’yi Anlattı23 Eylül 2025 Salı 11:20
  • Bursa: Şiir Şehir17 Eylül 2025 Çarşamba 12:09
  • Selim Cerrah Cihannüma Genel Başkanı oldu16 Eylül 2025 Salı 13:43
  • Genç Birikim dergisinin Eylül 2025 (279'uncu) sayısı çıktı.15 Eylül 2025 Pazartesi 11:47
  • Kaybettiğimiz Meçhul; Kendimiz11 Eylül 2025 Perşembe 14:21
  • Yaşayan Dil-Yaşatan Dil11 Eylül 2025 Perşembe 12:08
  • Modern Dünya İnsanın Hikayesi: Yokuşa Akan Sular10 Eylül 2025 Çarşamba 13:39
  • Şiir Ezber mi Bozacak Rahatsız mı Edecek?08 Eylül 2025 Pazartesi 10:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim