• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Gülçin Durman: “Geçmiş, her zaman güzeldir”

Gülçin Durman: “Geçmiş, her zaman güzeldir”
Selvigül Kandoğmuş Şahin’in Mahalle Mektebi için Gülçin Durman ile son öykü kitabı üzerine yaptığı söyleşiyi alıntılıyoruz.

Gülçin Hanım, kitabınız hayırlı olsun, okuru bol olsun. Yaklaşık yirmi yıl önce Yedi İklim Dergisi’nde benimle Kanal 7 için bir söyleşi yapmıştınız, o zamanlar sorduğunuz soruyu zor cevapladığımı hatırlıyorum. Gençlik vardı, toyluk ve acemilik tüm bunlarla ne diyeceğimi şaşırmıştım. Şimdi yıllar sonra ben size aynı soruyu soracağım efendim; “Yazının hayatınızdaki karşılığı nedir, ne için yazıyorsunuz?

Bu sorunun cevabını ben de bilmiyor ve hâlâ arıyorum. Yazmak, yedi yaşından beri uğraştığım bir meşgale. Günlükler tuttum, gökyüzü gözlemleri, planlar, mektuplar yazdım durdum hep. Boş bulduğum her yere, bir şeyler karaladım. Derslerde bile küçük hikâyeler yazdığımı hatırlıyorum. En nihayet, babamla girdiğimiz yarı şaka yarı ciddi bir iddianın ardından, ilk hikâyem DüşÇınarı Dergisi’nde yayımlandı. Ve benim de yazmak denen işle bağlantım böylece ortaya çıkmış oldu.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/alinti/gulcin-durman-gecmis-her-zaman-guzeldir-h40888.html

Bu haber toplam 332 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim