• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Halk kültürü ürünleri sergisi büyük ilgi gördü

Halk kültürü ürünleri sergisi büyük ilgi gördü
Ahmet Şenol'un hazırladığı "Halk Kültürü ve Etnografik ürünler sergisi" Bodrum Belediyesi'nin ve Bofad’ın destekleriyle Artemisia sergi salonunda açıldı.

Halk Kültürü Araştırmacısı Yazar-Şair Fotoğraf sanatçısı Ahmet Şenol tarafından hazırlanan “ Halk Kültürü ve Etnografik ürünler sergisi” Bodrum Belediyesi’nin ve Bodrum Folklör Araştırma ve Turizm Derneği’nin destekleriyle, Bodrum Belediyesi’nin Artemisia sergi salonunda 06-08 Mayıs 2022 tarihlerinde sanat severlerle buluştu.

Yerel yöneticilerin yanı sıra vatandaşların da ilgiyle izlediği sergi hakkında bilgi veren Şenol:

 “Birlikteliğin ebrusu halk kültürü ürünlerimizdir. 21. Asrın dünyasında en önemli silahlar medya, internet ve bilişimin yanında sinema, tiyatro, müzik ve halk kültürü gibi kültürel, sanatsal faaliyetlerdir. Özellikle müzik, tiyatro ve halk kültürü gibi faaliyetlerin temeli, somut olmayan kültürel tarihi miras eserleridir. Ki medeniyetin taşıcısı unsurlarının başında gelmektedir. Pek de uzak olmayan zamanlarda, uluslararası arenada, yerel/bölgesel, üçüncü dünya kültürü muamelesi gören bu çalışmalarımız  (halk kültürü çalışmaları, sahne sanatlarımız) günümüzde yerelde ve ulusalda devlet politikalarının global, vizyonel, operasyonel bakış açısı, planlamaları, reel politikaları ve uygulamaları neticesinde hak ettiği ilgi ve alakayı görememektedir. Sevgi, hoşgörü, barış, kardeşlik gibi evrenselleşmiş değerlerin kültürel sanatsal kavramlarla örgüleyen/ bezeyen bu medeniyet, zamanda derinliği mekanda genişliği ile medeniyet tarihinde altın sayfalar açmış, yeni destanlarını yazmaya devam etmektedir. Binlerce yıllık bir uygarlığın kültürel ve sanatsal ögeleri;  Türk İslâm Medeniyeti anlayışı çerçevesinde, her zaman diliminde çocukların ellerinde tekrar tekrar doğmuş, onlarla büyümüş, onların elinde dünyaya gerçek evrenselliğin tohumlarını saçmıştır. Mevlâna misali insan sevgisi, hoşgörü, Yusuf ahlâkı, Yunus sabrı, Mustafa Kemal’deki vatan sevgisi, günümüzde tüm dünya uygarlıklarına “çok dilli kılavuz” olmuş, yüzyılımızın rehberi, kutup yıldızı konumundadır” dedi.

3-(2)-001.jpeg2-(2)-001.jpeg

Bu haber toplam 644 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim