1970'te DPT kütüphanesinde bulduğum bir kitaptan çok etkilenmiştim. 'How to Lie with Statistics?' (İstatistiklerle Nasıl Yalan Söylenir?) isimli bu kitapta, çeşitli kriterlere göre rakamların nasıl istismar edilebileceği; aynı rakamların nasıl birbirine zıt şekilde yorumlanabileceği anlatılıyordu. Bu kitabı okuduktan, hele istatistiklerin demagoglarca arzuları istikametinde nasıl eğilip büküldüğünü gördükten sonra, doğrusu rakamlara güvenim kalmadı.
1915'teki Çanakkale mağlûbiyetinin acısını çıkarmaya çalışan İngilizler, Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Propaganda Bürosu olarak 'Wellington House'ı kurdular ve Arnold Toynbee'ye tamamen uydurma olan ünlü 'Mavi Kitap'ı yazdırdılar. Bu kitap, hâlen Türk düşmanı diyasporanın ve Ermenistan'ın tek dayanağıdır ve tamamen mesnetsizdir. Toynbee, daha sona bu iftiralar kitabını itiraf ederken, 'Ben de savaşa gitme yerine askerlik vazifemi böyle yerine getirdim' demiştir.
Yazının devamı için: http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/guzel/2014/05/07/wellington-housedan-freedom-housea-ayni-sahtekrlik































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.