• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Hece’nin 25. Yılında 41. Özel Sayısında Alaeddin Özdenören Var

Hece’nin 25. Yılında 41. Özel Sayısında Alaeddin Özdenören Var
Hece dergisinin 25. yılı olan Ocak 2021’in ilk günlerinde 41. özel sayı Alaeddin Özdenören Özel Sayısı ile sizleri selamlıyor.

Hece Yayınları, başlangıcından bu yana yayımladığı bini aşkın kitap, 289. sayısına ulaşan Hece ve 102. sayısı yayımlanan Heceöykü dergilerinin yanında, her biri büyük bir emek ve çaba ürünü olan, kapsamlı ve nitelikli özel sayılar ile kültür ve edebiyat hayatına katkı sunmaya devam ediyor.

Rasim Özdenören’in öncülüğü, İbrahim Demirci ve Âtıf Bedir’in editörlüğünde 87 şair, yazar ve akademisyenin sorumluluk alarak katkı verdiği 624 sayfalık Özel Sayı şair, yazar, öğretmen ve gazeteci Alaeddin Özdenören’i tüm yönleri ile anlamaya ve anlatmaya çalışıyor.

Hece dergisi daha önce Alaeddin Özdenören’le ilgili olarak üç dosya yaptı. Hece Yayınları kitaplarını yayımladı. Yine yayın grubumuzun yayınevi Cümle Yayınlarından Mustafa Aydoğan’ın iki kitap çalışması (Yalnızlık Mahşeri ve Şiir Beni Korkutmuştur) ile Alaeddin Özdenören’e olan ilgisini sürdürdü. Şimdi de bu özel sayı ile vefa borcunu ödemeye devam ediyor.

Alaeddin Özdenören, Nuri Pakdil öncülüğünde, başta ikiz kardeşi Rasim Özdenören olmak üzere yakın arkadaşları Cahit Zarifoğlu, Akif İnan ve Erdem Bayazıt ile Maraş Lisesi’nde Hamle dergisiyle başladıkları edebiyat yolculuğunu ömrünün sonuna kadar sürdürmüştür. Bu arkadaşları ile yerel gazetelerde sanat-edebiyat sayfaları hazırlamış, Ankara’da, İstanbul’da yayımlanan ve bizzat kendileri tarafından çıkarılan Edebiyat ve Mavera dergilerinde birlikte olmuş, dergimiz Hece’de şiir ve yazıları yayımlanmış, gazetelerde uzun yıllar köşe yazarlığı yapmıştır.

Devamı: https://www.izdiham.com/hecenin-25-yilinda-41-ozel-sayisinda-alaeddin-ozdenoren-var/

Bu haber toplam 215 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim