• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Hikâyesi olan bir yazardan hikayesi olan kahramanlar albümü: Zongo’nun Değirmeni

Hikâyesi olan bir yazardan hikayesi olan kahramanlar albümü: Zongo’nun Değirmeni
Geleneği modernizm ile bağdaştırabilen, harmanlayabilen ve okurun sindirebilmesine yardımcı olacak bir dille yazabilen bir yazardır Recep Seyhan. İsmail Turan yazdı.

Okuru önemli hissettiren kitaplar değerlidir. Merak duygusunu okura aşılayanlar… Dostoyevski’nin Beyaz Geceler adlı kitabında “Bir hikâyeniz yoksa neden yaşıyorsunuz” dediği gibi, hikâyesi olan yazarlardan hikâyesi olan kahramanlar yaratmasını bekleriz. Recep Seyhan da bunlardan biri.

Yazıklarıyla okuru hızlıca içine alan ve onu kuşatan bir yazar olan Recep Seyhan; beş öykü, bir roman, bir hatıra ve bir de inceleme kitabı yazmıştır. Bunların yanında ders kitapları ve Latin harflerine aktardığı eserler de yazmıştır.

Öykülerin dili, dilin öyküleşmesi

Recep Seyhan’ın öykülerinde daha çok özlem, nesne-insan ilişkileri, yabancılaşma, toplumun baskılarından kurtulma mücadelesi, yalnızlığa mahkûm edilme, iletişimsizlik, sosyal hayatta kendine bir yer arama veya itilmiş olma durumu, aidiyet sorunu, şehirleşmenin beraberinde getirdiği betonlaşma, teknolojinin insan üzerindeki hâkimiyeti ve bireylerin var olma çabaları gibi temalarla insana özgü duygu ve düşüncelerin genellikle nesneler üzerinden anlatıldığı görülmektedir.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/hikyesi-olan-bir-yazardan-hikayesi-olan-kahramanlar-albumu-zongonun-degirmeni-h41286.html

Bu haber toplam 343 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim