• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İnsanı insan yapan yaraya samimi bir güzelleme ‘Yaramla Yar Oldum’

İnsanı insan yapan yaraya samimi bir güzelleme ‘Yaramla Yar Oldum’
Samimimi bir yürek tarafından kaleme alınmış İsa Akgül’ün “Yaramla Yar Oldum” kitabını okurken altını çizdiğim satırları, aldığım notları ve duyguları paylaşmak istiyorum. Kenan Demirel yazdı.

“Yaramla Yar Oldum” kitabını bana takdim edeli uzunca bir zaman olması nedeniyle değerli İsa Akgül ağabeyime bir özür borcumu baştan söyleyeyim. Öncelikle İsa ağabeyin deneme türündeki kitabını her hangi bir açıdan değerlendirmek amacında ve yetkinliğinde olmadığımı belirtmeliyim. Ben sadece samimimi bir yürekten kaleme alınmış bir kitabı; okurken altını çizdiğim satırları, aldığım not ve duyguları dilimin döndüğünce paylaşmak istiyorum.

Toplam 45 başlık bulunan kitap; “İçe Bakış” ve  “Dün ve Bugün” olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.

“İçe Bakış” adındaki birinci bölümün ilk yazısında,  insan ve yara tanımıyla;  dertlerin, dert edindiklerinin şahsı insanlaştırmasından yola çıkıyor ve kapanan yaranın yara olmadığını söyleyerek, kitabın adına bir vurgu yapılıyor. İçerideki bir yazınında başlığı olan “Yürekten Geldiği Gibi” söyleyişine tanık oldum devamında. Yazar duyarsız bir yürek taşımaktansa yarasıyla yar olan bir kalp taşımayı yeğliyor diyebilirim.  

Okumayı sürdürdüğümüz kısımlarda yazma iştiyakı ve çekilen acılardan beslenen bir umut ışığı arayışına dönüşme çabalarını görüyoruz. Güzel bakmanın güzel görmek ve yaşamın güzel olmasına bağlıyor. Ön yargı ve gururun yıkıcılığından bahsederek bir kısa hikâye ile bağdaştırıyor.

İlerleyen yazılarda; toplumsal kaygıların yükseldiği, çoğu kimsenin dillendiremediği yerel veya küresel sorunları dert edinmiş insanın iç konuşmalarına şahit oluyoruz. Adeta bir dünya duyarlılığına açılıyor. Her türlü bozulma, fesat ve ayrışma nedenleri ve sonuçlarına işaret ediyor, sorguluyor. İnsan tarafsız kalmamalıdır diyor.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/insani-insan-yapan-yaraya-samimi-bir-guzelleme-yaramla-yar-oldum-h41099.html

Bu haber toplam 419 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim