• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Irkçılık 2 (Sömürge ırkçılığı)

Irkçılık 2 (Sömürge ırkçılığı)
"On milyona yakın insanın öl(dürül)düğü Birinci Dünya Savaşı’na giden sürecin en önemli sebebi sömürgelerin paylaşılması kavgasıdır.

Sömürge ırkçılığı, diğer ırkçılıklara göre daha özel bir ırkçılık olup farklı şekillerde ortaya çıkmıştır." Ebubekir Aytekin'in yazısı.

Sömürgecilik, sömürülen ülkelerdeki kaynakların ve potansiyel iş gücünün sömüren ülkelere aktarımıdır. Avrupalılar özellikle sömürdükleri Afrika kıtasını, Hint Yarımadasını ve yağmaladıkları diğer yerleri elde edebilecekleri son kırıntısına kadar yağmalamışlardır. Birçok ülkede bu yağmalama halâ devam etmektedir.

Sömürülen ülkelerin kaynakları ve potansiyel iş gücü doğrultusunda yapılan faaliyetler, bu faaliyetlere maruz kalan ülkelerde telafisi mümkün olmayan acı tecrübeler yaşatmış ve günümüze kadar uzanan problemlere sebep olmuştur.

Afrika’nın 15-35 yaş arası üretebilme potansiyeli olan nüfusunu köleleştiren ve Afrika’nın kaynaklarına Avrupa medeniyetinin çıkarları adına el koyan Avrupalılar ekonomik, siyasi, kültürel ve daha birçok yönden Afrikalıların geçmişte ve günümüzde karşı karşıya kaldıkları pek çok sorunun hazırlayıcısıdırlar.[1]

On milyona yakın insanın öl(dürül)düğü Birinci Dünya Savaşı’na giden sürecin en önemli sebebi sömürgelerin paylaşılması kavgasıdır.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/mercek-alti/irkcilik-2-somurge-irkciligi-h45904.html

Bu haber toplam 606 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim