• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

İsmail Raci Faruki’ye göre Müslüman kimdir?

İsmail Raci Faruki’ye göre Müslüman kimdir?
Fikirleri, yaşamı ve ölümüyle Müslümanları derinden etkileyen İsmail Raci Faruki, Mahya Yayınları tarafından okura sunulan “Niçin İslam” kitabında İslam’ın sadece bir inanç ve hareket değil aynı zaman da büyük bir tecrübe olduğuna dikkat çekiyor.

Fatma Ballı yazdı.

Fikirleri, yaşamı ve ölümüyle Müslümanları derinden etkileyen İsmail Raci Faruki, “Niçin İslam?” adlı kitabında bir taraftan İslamiyet'i kabul eden kişi, Müslüman, hakkında bilgi verirken öbür taraftan da Müslüman olan kişinin yapması gerekenler hakkında farklı yaklaşımlarda bulunarak bizlere güzel ve özel bilgiler sunuyor.

İsmail Raci Faruki'nin “Niçin İslam” kitabı 7 bölümden oluşmakta. Kitap “Müslüman kimdir?” sorusuyla tüm dikkatleri üzerinde topluyor. İlk bölümde İslamiyet'i kabul edenler arasında dünyada faklı dış görünümlere sahip ve farklı kültürel gruplara mensup Müslümanların bulunduğunu dile getirerek İslamiyet’in tek yeri mesken edinmediğini belirtmektedir. Bu farklılıklar arasında asla bir ayrımcılığın söz konusu olmadığını belirten Faruki' ye göre İslam kardeşliği ve ortak dini kurumlar sayesinde bir Müslüman dünyanın bir ucundan öbür ucuna hiç yabancılık çekmeden seyahat edebilir. İslam’ın etnik merkezli bir din olmaması İslamiyet’i seçmeyi kolay kılmıştır. Ayrıca bu dinin mensubu olmak için de dini ayin, kutsama benzeri ritüeller gerekmemektedir. Kutsama törenini gerektirmeyen İslamiyet'te Allah’ın rızasını kazanmak insanın davranış ve amellerine bağlıdır. Müslüman kimdir, sorusuna yazar “İçtenlikle şehadet getirip İslam toplumuna katıldıktan sonra, hayatı boyunca doğruluk peşinde olan ve dünyadaki tüm fani efendilere karşı insanın özgürlüğünü savunan bir devrimcidir.” yanıtını vermektedir. Ayrıca Müslümanca yaşamak; bir yandan tehlikelerle, diğer yandan da bir insanın sahip olabileceği umutların, vaatlerin ve saadetin en yücesiyle yaşamak demektir. İslam'da insana biçilen rol, Allah’a hizmet etmek, bu dünyayı imar etmek, yaratılış gayesini gerçekleştirmektir.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/ismail-raci-farukiye-gore-musluman-kimdir-h41151.html

Bu haber toplam 585 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim