• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

İz Sür, İz Bırak

İz Sür, İz Bırak
Hatice KORKMAZ yazdı.

Sevdiğim bir hocamın kitabında yer verdiği kitap listesinde Mahmut Toptaş'ın Tanıdığım Ünsüzler kitabını görünce kitabın adı ilgimi çekti. Şifa Tefsiri'nden tanıdığım yazarın kitabını okumak istedim. Kitapta yazar, bizzat tanıştığı, isimleri meşhur olmasa da yaptıkları işlerden dolayı örnek alınmaya değer kırk tane dostunun hayatından kesitler veriyor. O dostlarının kendisinde bıraktığı izleri anlatıyor.

Ameller Niyetlere Göredir

İnsan, günümüzde İslamî bir hizmette bulunmak istediği zaman veya bir iş yapmak istediği zaman sosyal medyaya takılı kalabiliyor. Takipçi sayım az, herhangi bir ünüm, unvanım yok diye düşünebiliyor. Bu düşüncelerden dolayı da yaptığım iş teveccüh görmez, beni kimse önemsemez deyip o işten vazgeçiyor. Oysa insanın dinine hizmet etmesi için, bir iş ortaya koyması için meşhur olmasına gerek yoktur. Zaten günümüzde meşhur olanlardan hiç kimse yaptığı işi meşhur olmak için yapmamıştır. İş yapmak için de meşhur olmayı beklememiştir. İnsana bir işi yaptırtan etken onun niyetidir. Herkesin niyeti neyse eline geçecek olan da odur. O halde sormalı insan kendine: Bana bu işi yaptırtan niyet ne?

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/iz-sur-iz-birak-k4745.html

Bu haber toplam 193 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim