• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Karabatak’ın 52. Sayısı (eylül-ekim 2020) “edebiyat ve futbol” dosyası ile çıktı.

Karabatak’ın 52. Sayısı (eylül-ekim 2020) “edebiyat ve futbol” dosyası ile çıktı.
İki dergi hacminde olan Karabatak’ın bu sayısında önemli bir bölümü dosya konusuna ayrılmış, derginin geri kalan sayfalarında şiirler, hikâyeler, denemeler ve tanıtma yazıları yer alıyor.

Futbol bir asırdan fazla zamandır hayatımıza karışmış durumda. Futbolla mesafeli olanlar da var elbette. Fakat büyük bir çoğunluk bu “ayaktopu”nu seviyor. Taraftarlık denilince futbol hatıra geliyor. Ali Ural sunuşta “insan neredeyse edebiyat da orada yerini alıyor” diyor. Dosya’da Semih Albayrak “Futbol ve düş”, Ercan Yılmaz “Futbolun şiiri”, Ertuğrul Aydın “Futbolu edebiyat penceresinden okumak”, Serhat Demirel “Futbolun kalem efendisi: İslam Çupi”, Nadir Aşçı “Futbol edebiyatın nesi olur?”, Murat Batmankaya “Aslan cimbom kaptanını nasıl unuttu?”, Ünal Çelik “Endüstriyel değil romantik futbolu seviyoruz”, İsmail aydın “Total portakal”, Oğuz Şenses “Hayatımı anlatsam futbol maçı olurdu”, M.Barış öğün “Edebiyat ve futbola dair sahaya gelişigüzel sürülmüş bir ilk 11”, Serhat Demirel “Hazdan metafora, futboldan edebiyatı”, Ogazhan Kaplan “Tribünler anlatır” yazılarıyla yer alıyor.

Karabatak’ın her sayısında önemli bir isimle söyleşiye yer veriliyor. Bu sayıda dilci profesör Mustafa S. Kaçalin’le doyurucu bir konuşma yapılmış.

52. sayının şairleri Ali Ural, Hüseyin Akın, Şafak Çelik, Ayşe Sevim, Âdem Yazıcı, Ali Seyyah, Hasan Akay, Muhammed E. Özel, Cengizhan Orakçı, Ahmet Akarsu, Sevgi Yerlioğlu, Filiz Geç, Sare R. Öztürk, Faysal Soysal, Osman Bulut, Betül Aksakal, Bahaeddin Tuncer ve Yasemin Zengin.

Bu sayıda Selman Nuriler, Emre Şahin, Zeynep Kaplantaş, Mustafa Uçurum, Hilal Kahraman, Fatih Namlı hikâyeleri ile dergide yer alıyor.  

Eleştiri bölümünde D. Mehmet Doğan’ın “Fransızca profesörleri Türk diline nizamat verirken türkçe profesörleri neyle meşgul” ve Ömer Lekesiz “Güzide Ertürk’ün üç öyküsünde kurgunun halleri” yazıları yer alıyor.

Deneme bölümünde Haşan Akay Ali Ömer Akbulut ve Faysal Soysal’ın yazıları var. Faysal Soysal erken yaşta kaybettiğimiz Asım Gültekin’i yazmış.

Bu sayının projektöründe Aziz Rüya ile “Canı yanmayan ölüler” başlıklı konuşmaya yer verilmiş.

Gezi, tiyatro, sinema ve görsel sanatlar bölümleri ile dergi zenginleştiriliyor.

Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim