• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Kime ve Neye Göre Bayram

Kime ve Neye Göre Bayram
Büyüklerse, Ramazan’da oruç tuttular; teravih namazına gittiler. Son on günde Kadir Gecesi için hatimler yapıldı. Manevi duygular sonuna kadar huzurla yaşandı. Tüm bu güzellikler bitti diye mi yaşanmalıydı, bayram?

Çocuk, bir gün evdeki büyüklerinden birine soruyor; bayram ne demek?

O anda başka işi olmayan ve onu adam yerine koyan büyüğü; genelde büyüklerin hep işi olur ya; ona bayramı anlayabileceği şekilde, kendi dilinden anlatmaya başladı. Büyüğü ona “Git başımdan!” demeyip sabırla anlattı. Çocuk da, ciddiyetle büyüğünün karşısında oturmuş, onu heyecanla, sonuna kadar dinledi. Buna çok şaşırdı, bu kadar çabuk cevap alabileceğini düşünmemişti. Aynı zamanda çok sevindi.

Bayram sevinçtir, sonuçtur, mutluluktur. Öncesinde bir şeyler yapmış olmalıyız ki bayramı hak etmiş olalım. Günün sonunda, haftanın, ayın ve yılın sonunda yaptıklarımızın ve yapamadıklarımızın sonucudur, bayram. Biriktirip veremediklerimizin yaşanmışlığı değildir bayram. Bayram herkesin maddi olarak bir olduğu gündür.

Senin anlayacağın, evladım, sana bayramlık alırken, birkaç takım daha aldık; “Aynı şeyden neden bir sürü aldınız?” diye sormuştun, “Başka çocukların da bayramlıkları olsun” demiştik. İşte bu bayram, hiçbir çocuk mahzun kalmasın istedik.

Devamı: https://www.insaniyet.net/kime-ve-neye-gore-bayram/

Bu haber toplam 382 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim