• İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Konya Büyükşehir Belediyesi Çocukları ve Gençleri Safahat’la buluşturdu

Konya Büyükşehir Belediyesi  Çocukları ve Gençleri Safahat’la buluşturdu
Konya Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıldönümü ve İstiklal Marşı Yılı etkinlikleri kapsamında “Genç Safahat” ve “Çocuk safahat” kitaplarını bastırarak dağıtmaya başladı.

Mehmet Âkif Ersoy, Seyfi Baba, Dirvas, Küfe, Bayram, ve İstiklal Şiirlerinden isimli altı kitapçıktan oluşan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Uğur İbrahim Altay’ın ön sözünü yazdığı Çocuk Safahat’ı Fatih Cihat Büyükmatür kaleme almış, Halime Nur Sevim’de resimlerimi çizmiş.

Renkli, okunması kolay ve çocukların anlayacağı şekilde özetlemiş bilgilerden oluşan Çocuk Safahat, çocuklar arasında büyük ilgi görmeye başladı.

Diğer yandan uzun yıllar Mehmet Âkif Ersoy konusunda araştırmalar yapan, eserler yazan Türkiye Yazarlar Birliği kurucu şeref Başkanı ve Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan’ın müellifi olduğu “Genç Safahat” da Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılarak gençlere verilmeye başlandı.

Kapağında “İstiklal Marşı’nın kabulünün 100 Yılı logosu ve “Benim Şehrim Konya Büyükşehir Belediyesi” yazısı bulunan ve “Mehmed Âkif’in Safahat isimli şiir külliyatının gençler için düzenlenmiş özü” yazılı Genç Safahat168 sayfadan oluşuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. Yılında Büyükşehir Belediyesi olarak, İstiklal Marşı'nın her bir mısrasını Anadolu'nun dört bir yanında görev yapan bir sanatçı ile resme dönüştürdüklerini ifade etti.

Bu toprakları aynı şuur ve bilinçle yarınlara miras bırakacağız

Nesilden nesile daima hatırlanacak olan Milli Mücadele döneminde mukaddes yurdumuzun dört bir yanının işgal altında olduğunu ve hiç umut yok denildiği anda milletimizin inanç, iman ve vatan sevgisi ile adeta küllerinden yeniden doğduğunu kaydeden Başkan Altay, “Milletimizin fedakarlıkları, kahraman Mehmetçiğimizin şehadet bilinci ve iman dolu yürekleriyle verdiği mücadele sayesinde yurdumuz işgalden kurtarıldı ve istiklalimize kavuştuk. Verilen büyük mücadeleler ve fedakarlıklar sayesinde bizlere miras bırakılan bu toprakların her daim kıymetini bilecek, aynı şuur ve bilinçle yarınlara miras bırakacağız inşallah. Bugün ülkemizin her noktasından ressamlarımızın İstiklal Marşı’mız için birleşmesini yine o dönemki birlik, beraberlik ruhunu yansıtması açısından çok önemli buluyorum. İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma vesilesi ile yapılan bu sergimiz, ziyaretçileri yeniden o günlere götürecek, yeniden o ruhu hissettirecektir. Konyalı hemşerilerimden 20 Mart'a kadar açık olacak sergimizi mutlaka ziyaret etmelerini, çocuklarına hem sergimizi hem de Milli Mücadele ruhunu ve İstiklal Marşı’nın hangi şartlarda yazıldığını anlatmalarını rica ediyorum. Sanatçılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

                                                                                                  Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 1095 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim